2016. április 19., kedd

Szemétfújás

Az utca végén az egyik ház udvarán már vagy 6-8 éve áll a szemét. Nejlonzacskók, műanyag palackok, McDonald's-os papírdobozok meg mindenféle. Érdekes hogy a városnak nem szúrja a szemét a szemét, holott mi azért is büntetést kapunk ha van egy kis jég a járdán, vagy 5 centivel magasabb néhány fűszál a kelleténél. A szemét viszont sosem gond, a városháza azt elnézi. De tényleg nem csak pár eldobott kis papírról volt szó, hanem sok szemétről.

Pár napja arra felé gyalogoltam, egy fickó szemetet fújt, géppel. Ezt úgy kell elképzelni, hogy van egy elektromos hátizsák féle, amiből kijön egy porszívócsőre emlékezttető akármi. Aki használja, az úgy néz ki, mintha a Szellemirtókból lépett volna elő.

A lényeg a lényeg, az arc keményen fújatta szemetet a ház körül. Nem hogy egy helyre fújta és összeszedte, hanem csak fújta. Szépen át a járdán, rá a gyepre. Nem szedte össze, dehogy. Jól otthagyta az egészet. A 80%-át odafújta, a maradék 20% meg maradt a bokrok alatt a ház előtt. Úgyhogy most már minden csupa szemét és ha lehet akkor még rosszabbul néz ki az utca vége, minen tele van szeméttel, százával vannak az összegyúrt ételes papírok, nejlonzacskók, kólás flakonokból is van, meg mindenből ami csak elképzelhetó.

Mégis mi értelme van ennek? Belerokkant volna ha nem szétfújja, hanem felszedegeti? Vagy 20 pecen át tökölt vele, annyi idő alatt mindent fel is szehetett volna.

A lényeg hogy most így néz ki a gyep az út mellett.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése