2017. március 31., péntek

Amerikai Biztosító

Újra kaptam levelet a biztosítótól, a legutóbbi arról szólt hogy megszüntetik a házon a biztosítást, mivel "nem fizettünk". Ezzel csak az a gond, hogy eleve úgy kötöttük meg a biztosítást hogy kizárólag 6 hónapra kérjük. Aztán azt mondták hogy azt nem lehet és kifizettettek velünk még 6 hónapot, mert hogy ők csak 1 teljes évre kötnek. (De akkor minek fizettették velünk 2 részletben? Úgy mégtöbb pénzzel húztak le minket.)

Az egész év letelt, mégis kaptunk újabb levelet. "nem fizetés"

De miért fizettünk volna olyasmiért amire nincs szükségünk?

"A szerződést papíron kell felbontani és maguk nem szóltak előre" - jött a válasz.

Ami szintén nem igaz, mert a megkötés óta folyamatosan szóltunk nekik hogy nem kell csak 6 hónapra, aztán pedig mikor kifizettettek velünk még 6 hónapot, akkor is emailben írtam nekik, hogy nem kell több, ez a 6 hónap is kényszer, nem tudjuk fizetni és nem is akarjuk. Mégsem küldtek felbontási okmányokat, hanem úgy viselkedtek mintha tudomásul vették volna.

Az új levél szerint 550 dollárt követeltek tőlünk a harmadik 6 hónapra. De melléírták hogy $350 akkor ha felbontjuk és kész. (Persze ennek sem volt értelme, mivel azt írták a levélben hogy már fel van bontva a szerződés.)

Muszáj volt ideges emaileket küldeni a szerződéskötőjüknek, megírtam neki hogy folyamatosan szóltam hogy nekünk nem kell ez tovább. Ő próbált erősködni hogy az én hibám, de nem hagytam annyiban. Aztán megkérdeztem tőle hogy ha ő nem intézkedik, akkor hová kell írjak, kik a főnökei, hol a biztosító székhelye.

Ekkor rögtön küldött egy szerződésfelbontó nyomtatványt, visszamenőleg!

Azt kitöltöttük és azóta nem szóltak semmit.

650 dollárt buktunk ezen, mert semmi értelme nem volt megkötni a biztosítást. Ólálkodtak a ház körül gyanús alakok akkor is mikor meg volt kötve a biztosítás. Csőtörés van, de azt mondták hogy arra nem fizetnek semmit. Villany se jó, arra se akartak fizetni. 650 dollárból a kettőből az egyiket meg tudtam volna javíttatni, ehelyett csak elvették a pénzt és alig tudtam őket levakarni magunkról.

A vicc, hogy tulajdonképpen 1 dolog miatt szerettem volna velük biztosítást kötni, hogy nehogy vandálok tönkretegyék a házat mielőtt beköltöztünk. De mi történt? A biztosítósok - 2 hónappal a biztosítás után - írtak egy emailt, hogy üres a ház és ők nem biztosítanak üres házat.

Mikor megkérdeztem őket, hogy minek kötnék biztosítást vandalizmus ellen, ha bent lennék a házban, arra nem tudtak válaszolni. Pedig jogos kérdés. Ha már benn lakok a házban, akkor én vagyok aki védem a házat, nem a biztosító. Arra való a puskám, nem?

Szóval a biztosító-ügy elég rosszul sült el. Ők jól jártak, mert lehúzhattak 650 dollárral és abszolút semmit nem tettek érte, már azon kívül hogy zaklattak hülye emailekkel és kibújtak minden felelősség alól.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése