2013. január 17., csütörtök

Megint egy büntetés

Gyanúsan csendesen teltek a hónapok, úgyhogy várható volt hogy újabb idegborzoló dolog fog történni. Ez ma meg is történt.

Délután kopogott valaki az ajtón, majd átadott egy borítékot. A borítékban volt egy szép kis papírlap, ráírva azzal, hogy ezúttal miért büntet meg minket a városháza.

A bejegyzés szerint valaki feljelentett minket azért, mert etettük az kis vadállatokat. És ha etetünk, akkor tilos a földre tenni magokat, mert hogy az etetőt azt a földtől 45 hüvelykre (Kb. 1 méter) kell elhelyezni. Vajon ezt honnan kellene tudnunk? Soha senki nem mondta. Mi baj a kismadarakkal? Aki utálja a madarakat és a mókusokat, az költözzön betonnal borított metropoliszba. Egy New York-i felhőkarcoló tetején majd nem lát se galabot, se mókust.

És mekkora a büntetés? 150 dollár!

Vajon ki jelenthetett fel? Vajon ki? Csak nem a szemét szomszéd, aki mással se foglalkozik csak azzal, hogy a mi udvarunk épp hogy néz ki? Csak nem az a szomszéd aki a kocsijaival mindig a mi házunk elé parkol? Csak nem az a szomszéd amelyik állandóan bőgeti a kocsijait, a hókotróit és a többi járművét, nem beszélve a rádiójáról? De igen, valószínűleg ő jelentett fel minket. Megint.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése