2012. május 3., csütörtök

Törvényszegés (Breaking the law, breaking the law!)

Ma kisétáltam a házból és mit látok? Nagy narancssárga papír van felragasztva az ajtónkra.

"Felszólítás, xy település kód megszegve a gyomokról. Ha nem gyomlálnak ki, akkor holnap jön a büntetés."

Nincs túl sok gyomunk, a ház előtt 12 pitypangköteget találtam, de a szomszéd háza előtt százával vannak a pitypangok, úgyhogy nem hinném hogy az lenne a gondjuk. A fű 5-8 centivel hosszabb volt mint a szomszédé, de az miért gond? Tehát a fűvel van a probléma, mert a települési törvényei szerint nem lehet valahány centinél magasabb?

Az a törvény mit mond arról, hogy minden utca és park úgy néz ki mint egy szeméttelep? Repkednek a nejlonzacskók, halomban állnak a csikkek, gyorskajás hamburgeres dobozok és kólás papírpoharak szétdobálva mindenütt. Vagy arról mit mond a nagy törvénykódex, hogy mindenki állandóan füvet nyír és ezzel magas a zajszint és mások nyugalmát zavarják? Néha majd szét hasad a fejem az állandó fűnyíróbőgetéstől. Különösen jó ez, mikor megérkezik tavasszal a meleg és jó lenne nyitott ablaknál ülni a szobában, de nem lehet, mert az utca lakóinak fele épp fűnyírózik.

De a lényeg, hogy a 12 centis füvet visszanyírtam 5 centisre, úhogy megnyugodhat a polgármesteri hivatal.

2 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Az. :-( Ma pedig úgy döntött a szomszéd, hogy kint hallgat zenét, teljes hangerővel. Hiába van becsukva az összes ablakunk, nagyon behallatszik. De rájuk bezzeg nem szól a város, hogy fogják vissza magukat. Télen a hójárót zúgatják, nyáron megy a hangos zene és a jet ski szerelés és bőgetés.

      Törlés