2012. május 20., vasárnap

Bocs, tudnál adni? Bocs, nem tudnék.

Már sokadszorra fordul elő, hogy az utcán megállítanak. Általában cigit kérnek, nem tudom miből gondolják hogy dohányzom. Van hogy tizenévesek állítanak meg, hogy adjak nekik cigit, a múltkor egy olyan fazon kért cigit, aki első ránézésre is crack kokain függő lehetett. Kikapart foltok voltak az arcán és a nyakát is folyamatosan vakargatta.

Aztán ott volt a biciklit toló 40-es alak, aki rám akarta tukmálni a kerékpárt amit -az állítása szerint- talált. Hogy nem-e adnék 10 dollárt a bicikliért. Nem, nem adnék 10 dollárt, se 1-et, se 5 centet. Aki sétál az utcán az nem talál drága kerékpárokat a járda mellett. Az a bicikli valakié volt.

Pár napja egy csapat tizenéves tolt elém egy bödönt, hogy ugyan adakozzak már valami bandának, mert zenélnének. Kispajtások, spóroljátok össze a zsebpénzből. Nem olyan nehéz az. Nem hiszem hogy túl jó megoldás ez az étterem előtti vödörrel koldulás.

Tegnap egy szakállas férfi állított meg ugyanazelőtt az étterem előtt, hogy elment a busza és kéne neki jegyre pénz, hogy a következőre felszállhasson. Mondtam neki, hogy sajnálom de nem tudok adni, erre mondta hogy semmi baj, "God bless you". Tényleg sajnáltam, de volt nálam vagy 8 cent meg a hitelkártyám, nem szoktam pénzt hordani magamnál. Meg persze én se fáról szüretelem a dollárokat, hanem dolgozom a fizetésért. Előfordul hogy adakozom, de csak akkor ha látom értelmét. Cigarettát meg szívjon az, akinek telik rá.

Érdekes módon az a 2 csöves aki errefelé él, az sose kérdeget. Ők nem kérnek se cigit, se aprót, hanem szedegetik a kólás és sörösdobozokat a járdaszegélyről. Senkit nem zavarnak.

Nem tudom hogy mi ebből a tanulság, csak gondoltam leírom.

2 megjegyzés:

  1. Én a két csövinek adnék néha ha már ilyen rendesek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha egy kicsit jobban el lennék eresztve, akkor nekik én is adnék. Sajnálom őket.

      Törlés