2011. december 6., kedd

Mint a kaszinóban - a bank blöfföl és mindent visz!

Éveken át meg voltam elégedve a bankommal. Kedves emberek, ha pár dollárt vettem ki, vagy tettem be, akkor se szóltak egy szót sem. Ingyenes számlavezetés is volt, egy szóval egy rossz szavam sem lehetett rájuk.

Aztán jött ez a válság, amit tulajdonképpen a bankok okoztak. Ahelyett hogy mind bedőlt volna, a kormány megszórta őket pénzzel, ami az adófizetők zsebéből ment (Egy ízben 25 milliárd dollár!).

Aztán a bankom gondolt egyet és fizetőssé tette a számlavezetést. Amit tudni lehet, hogy a nevem nem Bill Gates és nem is Soros György, szóval eléggé érzékenyen éritett hogy ezentúl pénzt kérnek majd a számláért.

Először tovább akartam állni és kerestem volna másik bankot. Előbb azt mondták, hogy váltsam át a folyószámlát megtakarító számlára és akkor azért csak harmad annyi díjat kell fizetni.

Beleegyeztem. Erre kiderült, hogy akkor viszont a debit kártya nem működik. Persze emiatt egy fontos üzlettől estem el és pénzt vesztettem a kiesett idő miatt. Aztán azt mondták, hogy kérjek Credit káryát. Persze elutasították a kérvényt, viszont azóta 3 naponta kapok szemetet a postaládámba, hogy igényeljek újra kredit kártyát. De miért tenném? Ha annyira akartak volna adni, akkor adtak vona elsőre is, vagy nem? Nekem nincs szükségem a kártyájukra.

Aztán nyitottam egy második folyószámlát. A lényege az, hogy legyen 300 a takarékszámlán és 1500 a folyószámlán. Mi értelme van ennek? Nem sok, mert biztonsági szempontból pont fordítva kéne hogy legyen.

Ezek után párszor lehúztak pénzt a számlámról, számladíj címszóval. Később tettem annyi pénzt a számlára, amennyi pont elég volt, hogy a számladíjat semlegesítse. Megmondta a bankos, hogy ha van rajta elég pénz és nem nyúlunk hozzá, akkor nem kell fizetni többet. Ma kiderült hogy ez se volt igaz, mert múlt hónap 3-án tettük rá a pénzt, és mivel az már a hó eleje volt, így most megint fizetnünk kellett. Ez még mindig mind semmi, ugyanis most is hiába tettem pénzt a számlákra, mert már másik hónap 6-a van, tehát a hó végén újra le fogják szedni a számlavezetési díjakat. Holott lett volna elég pénz rajta, ha ők nem szednek le belőle a múlt hónapban. Vagy szólhattak volna időben, hogy leszedtek róla pénzt és menjek be pár dollárral, mert így már nem elég az összeg a számladíj elkerülésére.

Egy szó mint száz, a bank folyamatosan megvág és kezdek erősen arra gondolni, hogy takarékszövetkezetbe (Credit Union) kellene átlépnünk, mert ott nincs számlavezetési díj.

Évi 192 dollár elég borsos ár két alap bankszámláért! Miért nem örülnek inkább annak, hogy náluk van a pénzünk és azt használhatják kölcsönzésre? Vagy miért nem örülnek annak, hogy az
adófizetők pénzéből szakítottak egy nagyot, holott ők idéztek elő egy ország(ok)ra kiterjedő igen komoly válságot?

Én nem tudom hogy mennyit keres egy óriásbankban egy bankár, de azt kétlem hogy pont a mi havi 16 dollárunkra legyen szükségük. Főleg azzal a 25 milliárd dollárral a zsebükben. Legyen mind gazdag, nem sajnálom tőlük, de ne így, hogy lehúzzák az egész országot és külön még a saját ügyfeleiket is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése