2010. december 20., hétfő

On the 27th day of Christmas


Nem éppen karácsonyi lesz a téma, de így az ünnepek közeledtével talán mégis találó a cím.

A családom feladott egy csomagot Magyarországról, úgy gondolták 2 hét alatt ide is fog érni, nem lesz gond. A két hétből három lett, sőt mostmár négy. 27 nappal ezelőtt lett feladva a csomag és még híre-hamva sincs, a postás jön-megy, de nem hoz semmit.

A második hét után a magyar postán annyit mondtak, hogy 1 hét múlva jöjjenek vissza. 10 nappal később pedig azt mondták, hogy "Amerika küldött egy körlevelet, hogy nagyon átvizsgálják a csomagokat".
Ez nagyon szép és jó, de eddig is átvizsgálták a küldeményeket, ez még nem kéne hogy 27 napot jelentsen. (Vagy többet, mert mint mondtam eddig még nem érkezett meg a csomag.)

Azt írta valaki, hogy az ajánlott küldemények sokkal lassabban érnek célba, mert mindenhol leellenőrzik, beiktatják. Ezt is értem, de 27 nap alatt akár át is vízibiciklizhettem volna a Csendes Óceánt hogy személyesen vegyem kézbe azt az ajándékot.

A Google-n keresgélve találtam egy olyan hozzászólást is, hogy valaki rendelt Európából valami lemezeket és 6 hét után kapta meg őket.

Végül is egy kis késés nem nagy ügy, de azért jó lenne tudni, hogy nem veszett el a pakk és úton van csak lassan őrölnek a posta mailmai. (De rossz szóvicc.)

4 megjegyzés:

  1. A 28. nap is megvolt. Csomag jött, csak nem nekem.

    VálaszTörlés
  2. Sajnállak. Nekem eddig nem volt rossz tapasztalatom e téren. A szerdán feladott csomagomat hetfon, a másik csomagot is másfel het alatt megkaptam, mindezt a decemberi"csucs"-ban. Innen kuldott levelem, kepeslapom szombati feladással otthon már KEDDEN a fiam kezeben volt.
    Persze járhatok meg hasonloan....

    VálaszTörlés
  3. A USPS visszaszólt, hogy a küldemény elveszett, úgyhogy ennek lőttek. Innentől kedzve nem küldök semmit sehová.
    Szerintem a nagy "átvilágításos biztonsági intézkedéseket" arra használják a postán, hogy megnézzék, hogy melyik küldemény értékes és mit érdemes ellopni.

    Ajánlottan lett feladva, tehát követniük kellett volna végig, hogy merre jár a küldemény. Nem tudom mire fizettük a többletpénzt, mert a tracking státuszt se változtatták.

    Ez van, így jártunk.

    VálaszTörlés