2011. február 2., szerda

Western Union pénzátutalás Amerikába


Mivel volt már pár rossz tapasztalatom pénzküldés terén, pár pénzes boríték elveszett, vagy inkább ellopódott, a bankok pedig komoly összegeket húznak le egy-egy átutalás alkalmával. Nem csak a küldőtől, hanem a fogadó féltől is. 300 dolláros átutalásnál kb. 30-40 dollárba kerül. Azt már meg se kell említeni, hogy a banki átutalás 9 napig is eltarthat, aki pedig csomagban vagy borítékban ad fel pénz, az nem csak azt kockáztatja meg, hogy eltűnik a küldemény, hanem ha meg is érkezik, 6 hétig vagy tovább is eltarthat.

Most alkalom adódott arra, hogy kipróbáljuk a Western Union átutalást. A pénzfeladás egyszerűen megy, egy formanyomtatványt kell kitölteni. A Western Union meglepően jó árban váltja át a forintot dollárra. (Úgy számoltam, hogy nem eladási árban, hanem középárfolyamon.) Western Union átutaló/pénzfelvevő helyet bárhol lehet találni, a benzinkutak, boltok, gyógyszertárak is intézik az átutalásokat.

A pénzfeladás után pár órával egy gyógyszertárba mentünk felvenni a pénzt. A felvételhez szükség van egy pár információra -küldő neve, feladás helye, pénzátutalás kódja, pár saját személyes információ és persze egy aláírás is szükséges. A nyomtatványt és a személyit/jogosítványt/útlevelet át kell adni pénztárosnak, aki lekérdezi az adatokat és átadja az összeget. Az egész nem tart tovább 10 percnél.

Gyors és biztonságos és olcsóbb a banki átutalásnál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése