2011. július 10., vasárnap

USA munka - Kész átverés show

Valaki kérdezte, hogy ez az USAmunka weboldal valódinak tűnik-e. Nem, nem tűnik annak, legális vállalkozásnak meg főleg nem.

Íme a weboldal és a véleményem róla


Biztosan érdemes belevágni, ha egy ingyenes béna weblapszerkesztővel összedobott weboldalon hirdetnek, és még egy domain nevet se vettek a weboldalnak.

"Az USA work stábja"

Nagyon kecsegtető. Nem is beszélve a köteg százdollárosról a weboldal tetején.

Se telefonszám, se levélcím, csak egy email cím, az is gmailes. Lehet, hogy egy 15 éves kissrác szórakozik egy vidéki magyar faluban. A helyesírásból ítélve is csak egy vicc ez az oldal.

Ez a legjobb rész:

"Legális munkavállalásról van szó?

Mi nem intézünk munkavállalási engedélyt. Ez nem a mi dolgunk. Mi munkát adunk bárkinek, aki megfelel a munkára. A magyarok 99.99%-a e nélkül dolgozik az USA-ban. A legutóbbi USA statisztikák szerint megközelítőleg 40 Millió ember dolgozik bejelentés nélkül. Ez ott úgymond teljesen megszokott dolog. Ha valaki elakarja intézni, akkor tudunk segíteni neki benne tanácsokkal, de általában ez ritka a költségek és az idő miatt. Van olyan, aki hat éve dolgozik nálunk, és ebből még gondja sohasem volt."

Tehát ők akár engedély nélkül is adnak munkát, feketén dolgoztatnak embereket, csak mert úgy vannak vele, hogy 40 millióan ezt csinálják, akkor ők is megtehetik. Ha pedig 30 millió az illegális bevándorló és a nagy részük dolgozik, akkor elmondhatjuk, hogy az illegálisan dolgozók nagy része illegális bevándorló. Nem hinném, hogy az Amerikában élő magyarság 99,99%-a illegális bevándorló lenne.

Itt meg a bizonyíték, hogy aki ezt a weboldalt készítette, az nem is tartózkodik az Államokban.

"Ez ott úgymond teljesen megszokott dolog."

Különben azt írta volna, hogy "ez ITT úgymond teljesen megszokott dolog". Nagy poén ahogy leírja, hogy az adócsalás és egyéb bűnözés az megszokott és elfogadott dolog. Elfogadott? Meddig? Amíg el nem kapnak a hatóságok?

Ez is nagyon vicces:

"Miért csak e mailban lehet jelentkezni?

Régebben telefonon lehetett nálunk jelentkezni, de a napi 200 hívást nem tudtuk kezelni. Ha csak minden hívás 5 perc, az is 1000 perc naponta. Volt olyan is, aki szitkozódva hívott fel minket, hogy minek hirdetünk ha nem vesszük fel a telefont. Dehát ha foglalt a telefon, akkor nem tudjuk felvenni!"

Tehát egy komoly cég, aminek még telefonszáma sincs, és arra panaszkodik, hogy túl sok az érdeklődő, azért nincs náluk telefon. Ha olyan jól megy az üzlet, akkor mire fel nem vesznek fel még egy titkárnőt? És rendes levélcímük miért nincs? A postás hátát is kímélni akarják, mert túl nehéz lenne a beérkező levél?

"A mi cégünknek több mint 800 dolgozója van. Ezeknek nagy része amerikai állampolgár. Van egy 180 főnyi magyar dolgozókból álló csapatunk."

Aha. És nincs aki felvegye a telefont. Hihető!

És egy sincs aki tud egy weboldalt készíteni. 800 embert foglalkoztatnak, de nem telik egy domain név vásárlására, ami 10 dollár / év. És a 800 emberből egy főnök sincs, aki a weboldalra kiírná a nevét.

Nagyon ígéretes! Egy cég, aminek nincsennek főnökei, telefonszáma, levélcíme, rendes weboldala, domain neve és mindent így írnak alá, hogy "USA munka stábja". Illegális bevándorlók felbérléséből tartják fenn magukat, munkavállalói engedély nélkül dolgoztatnak embereket, adót csalnak és különböző bűncselekményekre bíztatják az érdeklődőket is.

Kíváncsi vagyok, hogy hány embert sikerült eddig csőbe húzniuk.

Persze az is lehet, hogy tényleg csak egy 15 éves kissrác készítette a honlapot és ő válaszolgat az érdeklődőknek. Nem tudhatjuk, de a weblapot nézve könnyen előfordulhat.

141 megjegyzés:

  1. juuuj ez az oldal nagyon durván kamu :):):):):):) nemár...ilyet! :) ez a "bejelentett munka-e"-dolog nagyon szemguvasztó volt. :) Jááájj ilyen könnyen át lehet verni az embereket?? Szomoru. Jó ez a cikk. Érdekes és hasznos. Egy otthon élö magyar sokat tanulhat belöle!

    VálaszTörlés
  2. Másodszor végigolvasva is kiröhögtem a belemet...ezt megosztom facebookon....nem birom ki....nagyon jóó:):):)

    VálaszTörlés
  3. Amit még most észrevettem, hogy azt írják, hogy "a mi cégünk".
    De milyen cég? Hol a cég neve? Szerintem mindekinek világos, hogy nincs semmiféle cég.

    Bárki 1 óra alatt összedobhat egy ilyen weboldalt, aztán az se lenne kevésbé hihető.

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok!
    Segítséget szeretnék kérni! Az eset Anyukámmal történt... Egy külföldi munkakereső cég weboldalára tett fel egy hirdetést mi szerint óvónői végzettségével szívesen vigyázna gyerekekre. (hozzá teszem európai országokat jelölt meg a munkavállaláshoz). Pár nappal ezelőtt amerikából jelentkezett egy 'család',hogy anyukám felkeltette az érdeklődésüket. Elkezdtek levelezni, képeket küldtek a kislányról, a házukról, a családról, megbeszélték az anyagiakat és persze mindenben segítőkészek voltak. (vízum, bejelntés, repülőjegy...mindent egy bizonyos irodán keresztül intéztek: fjtravels.com, mondván,hogy az egyik barátja ott dolgozik) Lényeg a lényeg,hogy addig fajult a dolog, hogy a western union-on keresztül elutaltattak vele 180e ft-ot. Vissza küldtek neki egy csomó hamisan kitöltött okmányt és azóta semmi hírük. Az hogy kinek ment az utalás (Lucita Laysa Magollado, Las Vegas, Nevada USA 89107) meg van. Ilyen esetben milyen szervekhez lehet fordulni?..ugyanis a rendőség nem sokban tudott segíteni. Előre is köszi a választ!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szervusz!

      Nem tudom, de nem hiszem hogy vissza tudnátok szerezni azt a pénzt. A Western Union jó dolog, viszont a csalók is általában azt használják. Sajnálom hogy így jártatok. Ha ismeretlenek Western Union-on keresztül kérnek pénzt, az általában gyanús.

      Törlés
    2. A helyzet az, hogy a johiszemu embereket ki lehet hasznalni. Csak azt nem ertem, hogy felnott emberek minek dolnek be olyan dolognak, hogy fizetni kell egy munka kikozvetiteseert mar akkor, amikor meg nem is talalkoztak az illetokkel. Ha M.orszagon nem kell fizetni, akkor mas orszagokban sem kell fizetni. Nekem logikus, de talan mesoknak nem ??? Ha valaki kulfoldon akar dolgozni, annak elobb el kell mennie az adott orszagba es csak utanna talalhat munkat.

      Törlés
  5. Hello!
    Nem téged akarlak minősíteni a hozzászólásommal és nekem is nézd el a helyesírási problémáimat de éhes vagyok és még ezt igen gyorsan megírom :) aztán fözök valamit :) ugyanebből az okból kifolyólag te is lehetnél 15 éves mivel összedobtál egy oldalt amibe szerintem maximum fél órás munkát kellett belefektetned vagy éppen lehetsz az a magyar aki már kinnt él és nem akarja hogy más kimenjen mert ilyenből is sok van! És szerintem se nem próbáltad még ezt a munát sem sose jártál az usában....A céget sem akarom védeni vagy miez mert nem ismerem de én épp nemrég vettem fel velük a kapcsolatot és ha össze jön a dolog megpróbálom! Egy próbát úgygondolom megér majd legfeljebb megtanulom a saját káromon de legalább majd lesz egy ember az országban aki tényekkel fogja elmondani hogy mi a helyzet mert sajnos még nem találkoztam olyan hozzászólással ami nem csak találgatott! És íme a találgatásokra a tény ami viszont igaz!Ez az ember foglalkozzék akármivel is nem hinném hogy 15 éves mivel több újságban is hirdet ami valljuk meg ha csak kiszorzod a megyékkel hónapokkal fake lévén elég nagy befektetés szivatni a magyarokat!A domain név :) gondolom nem lehet nagy cég talán még azsem mivel nem hivatalossan foglalkozik emberekkel megis értem hogy ninsc domain név még csak az kéne hogy az usában erre felfigyeljenek és miért fáradozzanak egy nagy csilli villi oldal létrehozásával amikor ezen az oldalon ha minden igaz mindent elmondanak kész információkat látsz!Énsem bízok az ilyenekben de úgygondolom ha nem próbálom meg sosem fog történni semmi!És tovább fog menni a találgatás!Az meg hogy fekete munkát adnak sztem nem meglepö mivel az államokban zöld kártyát és munkavállalásit szerezni szinte lehetetlen!Én is ismerek személy szerint olyan embert aki fekete munkával ért el nagyobb sikeret az államokban és pont szálloda takarítással és már több mint 4 éve kinnt él!Ez a baj majdnem mindenhol csak a elrettentő példák mennek mert aki már jól él odakinnt az nem foglalkozik ilyen fórumokkal hidd el ezért a sok rossz kritika....Szerintem még mindig csak 1-et tudok mondani ha van annyi pénzed hogy megpróbáld és itthon kilátástalan a helyzet ne félj változtatni maximum kapsz egy pofont az élettől és hazajösz és felállsz újra mert az élet sajnos ilyen..De legalább elmondhatod voltam ott kipróbáltam akár élveztem is.És ha semmi nem jön össze ha már ottvagy akár Kanadát is meglehet spórolni és ott a helyzet sokkal könnyebb munka szempontjából és letelepés szempontjából is!De ez csak egy ötlet és a saját tervem!Lehet én vagyok az elsö ebböl az országból aki valójában kimegy? Vagy csak tényleg azoknak a hozzászólását olvasod fórumjait akiknek nem jött be az élet mert alkalmatlanok voltak rá nem tetszett nekik etc....Szerintem ezen is érdemes elgondolkodni!És hogy legyen egy kis siker sztory http://hagyma.blog.hu/ íme egy blog ahol az emberünk fekete munkát vállalt az usában és még be is jött neki!na mostmár tényleg megéhezek...

    Üdv Szabolcs

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elnézést,, valamiért a spam-ba került a hozzászólásod, de sikerült visszahozni ide a többi közé.

      "ugyanebből az okból kifolyólag te is lehetnél 15 éves mivel összedobtál egy oldalt amibe szerintem maximum fél órás munkát kellett belefektetned"

      Ez nem egy hivatalos nagy cég weboldala, ez egy blog. Az biztos hogy ha én több száz ember élén leszek cégtulajdonos, akkor lesz egy korrekt weboldala a cégemnek. :-)

      "vagy éppen lehetsz az a magyar aki már kinnt él és nem akarja hogy más kimenjen"

      Miért ne akarnám? Bárki aki legálisan jön ki és befizeti az adót a munkája után, azt tárt karokkal várják az itteniek. Magyarok, nem magyarok egyaránt.

      "És szerintem se nem próbáltad még ezt a munát"

      Persze hogy nem. Szerinted olyan céget felkeresnék, amelyik illegális munkát ajánl?

      "sem sose jártál az usában..."

      Ezt a következtetést miből vontad le? Van pár másik blogom is, ahol bebizonyítottam hogy hol élek. Bár mindegy, hogy ki mit hisz, ha azt hiszed, hogy egy pesti kiskocsmából blogolok, akkor hidd azt, nem lényeg. ;-)

      "és ha össze jön a dolog megpróbálom"

      Sok sikert és sok szerencsét. Ha legálisan tudsz dolgozni, akkor biztosan összejön, ha nem, akkor lebukás esetén a bevándorlásiakkal bajod lehet. Szerintem mindennek nézz jól utána, a törvényeket mindenképpen nézd át, mert az nem árthat.

      "Ez az ember foglalkozzék akármivel is nem hinném hogy 15 éves"

      A 15 éves dolgot a weboldal kinézetére mondtam. A legutolsó mondatot ne vedd szó szerint.

      "még csak az kéne hogy az usában erre felfigyeljenek és miért fáradozzanak egy nagy csilli villi oldal létrehozásával"

      Ha nincs takargatnivalója egy cégnek, akkor miért kéne aggódnia arra, hogy az USÁban felfigyelnének rájuk? Nem az a lényeg, hogy minél több ember nézzen meg egy oldalt? Hiszen az jó reklám.

      "Az meg hogy fekete munkát adnak sztem nem meglepö mivel az államokban zöld kártyát és munkavállalásit szerezni szinte lehetetlen!"

      Ez nem hinném hogy jó kifogás lenne bárkinek. Ez nem hatja meg a hatóságokat, ha valaki lebukik ezzel.

      A bevándorlókat kedvelik, de az illegális bevándorlók közútálatnak örvendenek. Talán csak Kalifornia kivétel ez alól.

      "Lehet én vagyok az elsö ebböl az országból aki valójában kimegy?"

      Én itt vagyok, ha bármi kérdésed van, válaszolok. Nagyon régóta élek kint.

      Olvastam a másik blogot. Nem mondom, hogy lehetetlen illegálisként megélni épp csak ami egyértelmű az az, hogy illegális, tehát törvénytelen, tehát aki elkapnak az rosszul jár, bajba kerül. Az illegalitás adócsalással és egyéb illegális dolgokkal jár és rendszerint bármi gond van az az adófizetőknek kerül pénzébe.

      Nem tudom, de sok szerencsét kívánok. Azért én remélem, hogy törvényes úton tudod majd megvalósítani a terveidet. Lehetőségnek ott a zöld-kártya lottó is, próbáldd meg, teljesen ingyenes.

      Üdv

      Törlés
  6. Attól, mert nem tudnak helyesen írni, még nem biztos, hogy kamu. Aki a fenti "kritikát" írta, ő sem tud helyesen írni, tehát akkor a kritika is kamu? Nem mondom, hogy nem átverésről van szó. De gondoljunk csak bele, hogy hányan (magyarok)engedhetik meg maguknak a legális munkavállalást az USA-ban? Ha van is pénzük munkavállalói vízumra, nem biztos, hogy meg is kapják, mindannyian tudjuk, mennyire nehéz ilyesmit kapni.
    Másik: egy szóval sem állították, hogy aki kiközvetíti az embereket, az Amerikában van.
    Még egyszer hangsúlyozom: nem azt mondom, hogy nem csalásról van szó, de a "kamu" keresése közben könnyű átesni a ló túloldalára...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Diokhan,

      "Aki a fenti "kritikát" írta, ő sem tud helyesen írni, tehát akkor a kritika is kamu?"

      Ez egy blog, nem egy hivatalos állásközvetítés. Ha valaki több száz, vagy több ezer embert foglalkoztat, akkor attól elvárható lenne, hogy leírjon pár mondatot égbekiáltó helyesírási hibák nélkül. Én meg csak egy mezei blogger vagyok.

      Azt még hozzáteszem, hogy a helyesírást csak mellékesen említettem meg, de az a többi dologhoz képest nem olyan nagy ügy.

      "De gondoljunk csak bele, hogy hányan (magyarok)engedhetik meg maguknak a legális munkavállalást az USA-ban?"

      Nem sokan. De illegálisan meg ne vállaljon el munkát senki. Miért is vállalna Amerikában valaki munkát illegálisan, mikor Németországban, vagy Angliában legálisan teheti meg, duplájáért?

      Nem kell keresni a kamut. A saját weboldalukon írták le, hogy nem érdekli őket se a vízum, se a munkavállalói engedély, és "A magyarok 99.99%-a e nélkül dolgozik az USA-ban.". Én csak idéztem tőlük, de ők írják le a saját weboldalukon, hogy amit csinálnak az illegális.

      Törlés
  7. Mindenki tisztaban van, hogy ez a ceg tenyleg atveri az embereket! Amerikaban elek mar tobb eve es tisztaban vagyok a munkavallalasi engedelyekkel, a bevandorlasi es a tartozkodasi torvenyekkel.
    Olyan nincs, hogy egy ceg ad munkat Amerikaban kozben nem intezik a munkavallalasi engedelyt! Tehat feketen fognak dolgoztatni, ha elkapnak akkor deportalnak az orszagbol. Oda irjak a weboldalon hogy “Ezután vegye meg csak a repülőjegyét( persze velünk egyeztetve). Olyan utazási irodától vegyen jegyet, ahol a visszaútját gyorsan és rugalmasan átírják. Ez fontos, mert kint ez nagyon körülményes, és nem fogja tudni megoldani. Módosítható legyen a repülőjegy visszaútja, mert úgy kell önnek megvenni itthon, hogy 10 nap, 2 hét múlva szóljon vissza. Ha már kiért, akkor kell módosítani arra az időpontra, amikor ténylegesen akar haza utazni.”
    Ez azt jelenti hogy hazudnod kell a bevandorlasnal, azt a latszatot kellteni, hogy turistakent mesz, ugyanis visa waiver programnak a lenyege, hogy nem kell vizum (csak egy online authorization kell) es maximum 3 honapig tartozkodhatsz az USA-ban. 3 honap utan a tartozkodas legtobb esetben illegalisnak szamit (vannak kivetelek).
    Meg azt is furcsalom, hogy vannak szallodai munkaik, szerintetek melyik amerikai szalloda fog illegalisan tartozkodo embert alkalmazni? Hat semelyik, mivel van eleg amerikai allampolgar aki dolgozhatna! Tobbseguk alapberert dolgoznak. Ha meg ennek a cegnek van egy maganszallodaja es a tulaj magyar (ami kizart) akkor miert nincs penzuk hogy nyissanak egy budapesti irodat??? Felhivnam oket itt kint Amerikaban, de nincs se cimuk, se telefon szamuk, se ceg nevuk.
    A kovetkezo is eleg gyanus, ezt irjak “A fizetés csekken, vagy számlára utalva történik. ( Mindenkinek segítünk nyitni bankszámlát, és kap hozzá bankkártyát.) Közvetítési díj 1000 $, amit kint vonunk le a fizetésből a következők szerint: Minden fizetés 1/3- át vonjuk le addig, amíg meg nem lesz az 1000$. Ezek után soha sem kell fizetni ezért, akármennyi ideig is dolgozik nálunk. Tehát ez csak egy egyszeri díj!”
    Oda van irva a weblapon hogy ok nem egy kozvetito ceg, de kozvetitesi dijat kell fizetni … csak ugy nem lehet bank szamlat nyitni, ugyanis kell a social security szam amit csak legalisan tartozkodo emberek kaphatnak akik rendelkeznek amerikai szemelyi igazolvannyal. Ha nincs se szemelyid se social security szamod, de amerikai allampolgar felesege/ferje vagy, akkor bekell mutatni a hazassagi anyakonyvi kivonatot. Minden allamban masok a torvenyek, de biztos vagyok benne hogy bankszamlat csak ugy nem nyithatsz!
    Az egesz egy NAGY KAMU, atveres es csalas !!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ahogy mondod. A számlanyitás nem olyan egyszerű. Több igazolás is kell bejelentett lakhelyről, SSN szám, személyi igazolvány, vezetői engedély vagy hasonló dolgok. Nem lehet csak úgy besétálni egy magyar útlevéllel, mert abból nem lesz bankszámla.

      Törlés
    2. 2006-ban csak úgy, besétálva egy SSN-el és magyar útlevéllel csináltattam magamnak bankszámlát és kártyát egy virginiai Suntrust bankban. Csak úgy mondom...

      Törlés
    3. Bankja válogatja. Nálam csak a 3. bank jött be, az első kettő aminél próbáltam túl sok adatot kért. A lakcímet valahogy igazolni kell és az néha gondot jelenthet, ha mondjuk nem a te nevedre jönnek a számlák. Talán a Bank of America lazábban veszi, már ha a 15 dolláros számlavezetési díj és az egyéb magas díjak nem jelentenek problémát.

      Törlés
    4. Kiérkezel, besétálsz az útleveleddel, és csináltatsz bankszámlát, kapsz 2 héten belül bankkártyát, addig is kapsz azonnal egy ideiglenes kártyát, ami mindenre jó, de csak 1 havi érvényességgel.
      Felmész az adóügyes oldalra, kitöltöd a nyomtatványt, kiküldik a papirt levélben, beviszed a TAX office-ba, hogy megnézzék az útleveled, hogy tényleg Te vagy-e akinek adószám kell. Ez nem bonyolult. Nem SSN, de adót fizethetsz vele, és céges adószámot még könnyebb csinálni. Senki nem szól semmit.
      Bemész az autó kereskedésbe, kiválasztod a kocsit, kiteszed az asztalra a pénzed, vagy a bankkártyád, és a nevedre is irják, majd hivnak telefonon, ha megérkezett a rendszámtábla. Addig kapsz ideigleneset, ami 60 napig érvényes. Ezután az új kocsival bemész egy biztositóhoz, odaadod a papirjait, csengeted a lóvét, és meg is kötötted a kötelezőt.
      Bemész az apartman office-ba, elmondod, hogy hány háló/fűrdőszobás lakást akarsz bérelni, fél évre, vagy egy évre. Irsz egy csekket a depozitról, és az első havi lakbérről, aláirod a szerződést, megkapod a kulcsokat, és költözhetsz. Ha nincs benne a lakbérben a rezsi, akkor felhivod a villlanyosokat, kiválasztod a csomagot ami neked megfelel, (fogyasztás szerint, nyilván egy 1 /1-esre kevesebb villany kell, mint egy 3/3-ashoz. Szóval igy értem a csomagváltást..) Ugyan igy a vizeseket, a net szolgáltatót. Az útlevélről mindenhonnan csak másolatot kell faxolnod mindenkinek, és egy napon belül szokott jönni az értesités, hogy elfogadták.
      Bemész a T-mobilba, kiválasztod a telefont, vagy csak neten rendelsz egy SIM kártyát, és már tudsz kommunikálni is. (Természetesen van több mobil szolgáltató, de nekem a T-mobilt-mobile jött be. havi 50 dolcsi, és kolrátlan internet, korlátlan hivás, mms, sms. Amerikában általában a külföldiek használnak Vibert, mivel többnyire mindenkinek korlátlan hivás/sms csomagja van. Ha nincs okos telefonod esetleg, vagy kezdetben nem futja rá, akkor ugye egyszerű mobilt veszel, akkor van havi 30 dolcsis csomag is, internet nélkül, de havi 60 dolcsiért olyan csomag is van, amivel többek közt a magyarországi T-home telefonokat is ingyen hivhatod korlátlanul. Csak a vezetékeseket, de a lényeg az ingyen-en van...)Nem minden otthonról vitt független telefon használható az államokban. Ahogy az európai PS se megy kint. ;) Szóval érdemes kint venni.
      Vehetsz autót, épitheted az életed, vannak akik 15-20 éve élnek kint minden irat nélkül, és senki nem bántja őket. A rendőr itt csak akkor állit meg, ha benézel egy közlekedési szabályt, vagy ha jobbról-balra kacskaringózol a sávban. Szóval nem olyan nehéz kint az élet. Egyszerűen csak bátorság kell, hogy bele vágj. ÉS PÉNZT SOHA SENKINEK NEM KÜLDÜNK. Pláne nem előre. Vannak csoportok, és oldalak a "közöségin", ahol érdemes körbe kérdezni. Nem mindenki barátságos, sokan féltik a saját helyüket mindenkitől. De vannak páran, akik normálisak. Egy tény: Csak olyannal állj le, aki tud fogalmazni. Érthetően, értelmesen, és nem beszél mellé. Minden infót kérj ki, kérj negativumokat, mert ilyen tapasztalatok is bőven vannak, és ezekből érdemes tanulni. Inkább, mint a saját bőrödön.

      Törlés
    5. pollachnerr! Fel tudnám venni veled a kapcsolatot e-mailen? Úgy látom, neked vannak valós tapasztalataid, ami nagy kincs! Megköszönném, ha megosztanál velem még néhány infot! Köszönöm!

      Törlés
    6. Persze. Adj meg lent egy e-mail címet, és segítek amiben tudok.

      Törlés
  8. Édesanyám dolgozott ennél a cégnél. Volt bankszámlája, és mai napig meg van. WAchovia. Igaz mára meg változott a bank neve. Rossz tapasztalat csak annyi volt, hogy az elején nem mindig tudott aludni, mert fiatalokkal lakott együtt. Később megoldódott. Könnyű azt mondani, hogy ne menjen ki valaki illegálisan. Főleg a napfényes Californiából. :) Nekünk két választásunk volt. Vagy ki megy édesanyám dolgozni feketén, vagy elveszi a bank a házat. Így nem nehéz a döntés. 2 évig volt kint, és kifizettük az 5 Milliós adóságunkat.
    Az igaz, hogy fekete a munka, de én azt is korrektnek tartom, hogy elmomdják. Az van ami le van írva. Akinek ez nem jó, marad itthon. Igazából semmi hátránya nem volt a dolognak. Igaz itt sem olvastam negatív tapasztalatról, csak feltételezésekről.
    Ha befejezem az iskolát, én is megyek. Nem akarok itthon azon agyalni, hogy mi van, és közben éhenhalni.

    Judit

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha elkapták volna, akkor lett volna hátrány bőven. Szerintem nagy szerencséje volt.

      Törlés
    2. Engem is érdekelne ez a munka. Lehetne pár kérdésem személyesen is önhöz: skype/msn, stb.
      smarttech085@indamail.hu

      Törlés
    3. Ha elkapnak, akkor kapsz 24 órát hogy elhagyd az államokat magadtól. Ha nem tudod teljesiteni, akkor 30 nap elzárás egy kb hotelban. Aztán haza visznek. Semmi egyéb. Akit haza küldtek, élnek most is. Nem fizettek semmit. Pakoltak, hazamentek. A kp-d nem vehetik el, csak a számlád zárolják. Ezért kell kp-ben tartani a pénzed.

      Törlés
    4. Ugyan ki kapna el? 5 eve elek illegalisan 100 meterre a bevandorlasi hivatal trening centeretol egy halom mexikoi kozt . senki le sem szarja

      Törlés
    5. Láttam már itt sokmindent. Volt akit a rendőr állított meg, mert a motoron a piros lámpánál csak az egyik lábát tette le a földre, pedig mind a kettőt le kell. Az útlevelet elkérte, aztán hívta a Border Patrolt. Nekem balesetem volt, a BP autó elgurult mellettünk, a rendőr meg intett, hogy mehet, mert minden rendben. Illegális vagy. Ezt ne feledd. Bármikor bárki bele köthet a státuszodba. Az, hogy 5 éve vagy itt... Vedd úgy, hogy eddig szerencséd volt. De soha ne ebből indulj ki. Láttam már nagy arccal embereket is akiket haza küldtek.

      Törlés
    6. Hol volt ez California mert en a masik oldalrol beszelek.?
      Szerintem nem kellene szerencsetlen csoveskukorica magyarokat Border patrollal meg ilyen faszsagokkal paraztatni . Az eleg baj nekik h itt koxolnak evek ota ilegalba mert otthon atbaszta oket a kozvetito iroda mindenfele kamulsagokkal.Sokan azert nem mennek haza mert meg evek utan sem terul meg a penzuk amit odaadtak otthon 1 csalonak.Sok csaladnak meg az a havi 4 500 dollar is sokat szamit amit ugy tudnak haza kuldeni h 200 orakat koxolnak 2 hetente dobozos leveseken elnek meg 10 en egy hazban.

      Törlés
  9. Helló

    Én voltam interjún. Nem csak fekete munka van náluk! Van legális is. Csak az pénzbe kerül, azt meg mi magyarok nem szeretjük. :) A volt vőlegényem 4 hónapja van kint. Megismerkedett egy amerikai lánnyal, ( ezért is a volt ) és jövő hónap végén házasodnak össze. Ez is egy módja annak, hogy kint maradjon valaki. Sajnálom, hogy mi magyarok vagyunk az a nép, hogy csak mocskolódunk. Minden fórum, minden témában erről szól. Múltkor olvastam Rubint Rékáról egy fórumon. Végén már az egészséges táplálkozástól, és a sporttol is elment a kedvem. :)
    Na de visszatérve az eredeti témához. Vőlegényemnek itthon elmondták, hogy mi közül választhat. Kiment, és dolgozok. Szerintem az oldal amit szídtok, elég korrekt felvilágosítást ad. Vannak olyan oldalak, ahol csak a rózsaszín köd. Aztán ha kint vagy ez feloszlik. Ez jobb? Szerintem nem. Minden kezdet nehéz, és nincs sehol sem fenékig tejfel. Ja! van irodájuk, és van telefon elérhetőségük is.

    Minden jót: Ilcsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hogy érted, hogy a magyar az "mocskolódó nép"? Te írtad most ide, hogy tényleg fekete munkáról van szó. Tehát te csak megerősítetted azt, amit sejteni lehetett.

      Nem szitam, csak leírtam hogy mi gyanús. Szerintem alap, hogy ha valaki akkora lépést tesz az életében, hogy átrepüli az óceánt egy munkáért, akkor előtte megnézze, hogy mibe is vágja a fejszéjét.

      Mikor ezt írtam, nem volt telefonszámuk. (A 06 20 az nem mobilszám?)

      Amúgy vicces, hogy ezt a szerencsétlen blogot emlegetik a nagy hivatalos weboldalukon. Ez egy "nagy és komoly cég". Tényleg vicc az egész. Elképzelem ahogy a McDonald's bloggereknek szól be mert azok kritizálni merik a sajtburger-t és arról beszél a szóvivő, hogy ez meg az a blogger rosszul tudja ezt meg azt. Komoly cég nem foglalkozik azzal, hogy egy-egy honlapon, blogon vagy fórumon ki mit írkál.

      És ráadásul amit a véleményemmel kapcsolatban leírnak, az nem is igaz. Még abban a két sorban se mondanak igazat, amiben ezt a rövid kis kritikát megemlítik.

      Meg ha én kitettem a linkjüket, akkor ők is kitehették volna ennek a kis írásnak a linkjét. Ha annyira nincs takargatnivalójuk, akkor nem tudom miért rettegnek egy pár soros véleménytől. Mondjuk egy csomóan írtak róluk a fórumokon, főleg az Index fórumán. Ott vagy egy tucat ember mondta hogy bűzlik a dolog.

      Törlés
  10. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  11. Móka kacagás olvasni a különféle hozzászólásokat. Nem is értem... bár olyan egyértelmű :) Az, hogy az "usamunka" átverés, lehúzás és csupán nevetséges próbálkozás - tény.
    A másik tény pedig az, hogy mindegy ki, mit, milyen helyesírással és mennyiért ígér, a törvény az törvény és nem kapsz munkát otthonról munkavállalói vízum nélkül, ha tetszik, ha nem. Ha megéri kockáztatni, vegyél egy repülőjegyet turista vízummal és nézd meg magad, hogyan tudsz pofáraesni, majd hazakullogni szégyen szemre. Itt sincs kolbászból a kerítés és itt sem adnak semmit sem ingyen. Ha a boldogság útján valaki illegálisan szeretne elindulni, biztosítás és papirok nélkül, valamint attól tartva nap mint nap, hogy hazatoloncolják - hát, hajrá! Az okos ember más kárán, a buta meg, mint tudjuk...

    VálaszTörlés
  12. Üdv mindenkinek!

    Akkor hogy lehetne kimenni USA-ba legálisan dolgozni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Túl sok lehetőség nincs, de én ajánlanám a Zöld Kártya lottót. Úgy tudom ingyenes, évente lehet próbálkozni. Csak ne intézőn keresztül, hanem saját magad intézd, a nagykvetségen. Ők ingyen válaszolnak a kérdésekre és segítenek is.

      Törlés
    2. Ha kisorsolnak akkor sem biztos,hogy megkapod.

      "Ha jogosult DV vízumért folyamodni, még a vízum kiállítása előtt igazolnia kell, hogy nem válik közteherré az Egyesült Államokban. Ezt bizonyíthatja egyrészt saját bankszámlával, szponzori nyilatkozattal, a Form I-134-es nyomtatvánnyal (Affidavit of Support), melyet kitölthet az USA-ban élő rokona vagy ismerőse, és/vagy egy amerikai munkáltató által kiállított állásajánlattal."
      bovebben:http://travel.state.gov/pdf/DV_2013_Instructions_Hung.pdf
      Szoval ha nincs hazad,penzed,hivatalos munkad akkor eselyed nincs de ha van akkor sem biztos.

      Törlés
  13. Komolyan nem tudom kivenni, hogy nektek mi, és miért fáj?

    VálaszTörlés
  14. Mint írtam 2 hónapja, anyukám volt kint, ennél a cégnél. Sokan dolgoztak vele,. Volt minden amit igértek. Senkinek semmi hátránya sem volt abból hogy ott, és ugy dolgozott. Nem kell nektek találgatni, meg sajnálni minket. Ne is félcsetek. Ha van egyébb lehetőség a kijutásra akkor meghalgatom. Az, hogy fekete munkát közvetítenek, nem titok. Vagy is azt is! De ha nekem nem fáj, nekik nem fáj, akkor nektek miért? Szerencséje van anyukámnak, hogy nem kapták el? Mai napig levelezik a volt munkatársaival. Kit kapnak ott el? Senkit! Nekem mások tapasztalata többet ér, mint a találgatások, meg feltételezések. Ha nem mi magyarok takarítjuk a szobákat, akkor megteszik a lengyelek, oroszok, ukránok, stb. Akkor miért is ne mi? Mondja már meg valaki, hogy mit akar ezzel elérni? Ki hozta létre ezt a fórumot, és miért? Mi volt ezzel a célja? De légyszives ne hogy ezzel jöjjön: Csak segíteni szeretnék szegény magyaroknak, hogy ne hogy .......................
    Tudjuk hova megyünk, és azt is, hogy hogyan . Ezt mi vállaljuk. Itthon tájékoztattak minket. Megértettük, elfogadtuk. Nektek ezzel ne legyen bajotok légyszives. Nem várunk semmi féle lottóra, meg köszönjük a figyelmeztetéseket. Ne kezeljetek minket úgy, mint a hülyéket. Ne sajnáljatok le minket! Ez a mi életünk, és nekünk kell dönteni. Itthon várjuk a semmit, vagy megpróbáljuk ugy, ahogy lehetséges. Remélem megértettétek, és elgondolkoztok onnan a napfényes Californiából.

    Judit

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez nem egy fórum, hanem egy blog. A véleményemet szoktam leírni dolgokról. Gondolom hogy a saját vélemény még nem tilos, szerintem ha nagyon utánanézel erről még az Alkotmányban is találsz egy bekezdést.

      Én nézelődtem a neten és találtam egy weboldalt, ami szerintem gyanús. Leírtam róla is a véleményem, ahogy már egy csomó minden másról is leírtam. De hogy neked miért fáj más véleménye, azt csak megtippelhetem. De inkább meg se tippelem, mert nem számít.

      "Kit kapnak ott el? Senkit!"

      Ez nem igaz.

      "Immigration and Customs Enforcement director John Morton announced that 396,906 people were deported during the 2011 fiscal year, the largest number in ICE’s history."

      "Ne kezeljetek minket úgy, mint a hülyéket."

      Tehát az nem tetszik, hogy leírtam pár dolgot, amire te is leírod most, hogy igaz? A lényeg az, hogy illegális munka, biztosíték nélkül. Pont ezt írtam le. Te is pont ezt írtad le. Akkor inkább egyet kéne hogy értsünk, nem? Akkor mi a probléma?

      Törlés
    2. Engem is érdekelne ez a munka. Lehetne pár kérdésem személyesen is önhöz: skype/msn, stb.
      smarttech085@indamail.hu

      Törlés
  15. Sziasztok

    A nevem B.Geza. 11 eve jottem ki. Olvasgatom itt a bejegyzeseket. Nem tudom, hogy ez itt mi, es mirol szol igazabol.
    Osszegsegeben nezve a dolgokat, ti a semmirol vitaztok.
    Mert a kozvetitot nem erdekli, hogy fekete munkat kozvetit. Az emberek meg eldontik. Ti meg nem tudom mit akartok idegenbe szakadt honfitarsaim?
    Ez olyan, mint ha a mexicoi hataron azt latnank, hogy a kerites USA oldalan allnanak az amerikai mexicoiak, es azt kiabalnak, hogy : IDE NE GYERTEK! A KERITES ATUGRASA ILLEGALIS, ES TORVENYTELEN. E helyett ott varjak oket kocsival, munkat, es hamis papirokat biztositanak nekik. Segitenek mindenben. Ez mindent el mont rolunk sajnos.
    En szemely szerint illegalisan jottem ki, es 5 evig ugy voltam itt. Volt akkor is szamlam, kocsim, es tudtam berelni hazat is. Nem tudom mirol beszeltek. Lehet kint elni!
    Sok millioan vannak igy kint, vagy meg igy sem. Aki kontenerben jott, annak meg utlevele sincs pl.Vagy szerintetek a napi tobb ezer mexicoinak akik atugorjak a keritest, van akarmilye is? Talalkozott mar valaki szallodaban olyan takaritoval, aki folyekonyan beszelt angolul? Epitkezesen kulizni ilyet? Mezogazdasagi munkat vegezni? En nem akarok senkit se kritizalni, se nem biztatni. Azt, hogy jon, vagy nem, mindenki dontse el maga. Nekem csak az faj, hogy valaki egy ilyen oldallal probalja meg az embereket befolyasolni, hogy ne jojjenek. Innen! Es ez Magyar?! Tudom, most jon ez: En csak segíteni ............. Csatlakoznek az elottem irtakhoz. Te ne legyel vedoangyal. Nem 10 eves gyerekek akarnak hozzank jonni. Azt sem tudhatjuk, hogy mi vezerli oket. Innen valoban konnyebb nekunk eldonteni, hogy nekik mi a jo?!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Látom sorra gyártódnak a Google accountok.

      Cáfolat nem érkezik, hanem még meg is erősíti mindenki, hogy ez bizony illegális munka. Pont erről írtam pár szót. Akkor mi a probléma? Túlságosan igaz a fenti pár sor?

      Miért befolyásolás az, ha illegális munkáról van szó és valaki leírja, hogy igen, ez tényleg illegális munka.

      Ez ráadásul egy vélemény. Te is leírtad a véleményed, meg még vagy 20 másik ember. Nem tilos. Még lehet, hogy lesz 50 hozzászólás, mind-mind más véleménnyel. Vagy 1-2 ember gyárt le még vagy 80 másik Google regisztrációt és leírja ugyanazt. Mintha bármit is számítana bárki véleménye. Az enyém nem számít, se a tiéd, se másé.

      Viszont a Google úgy működik, hogy miénél több a hozzászólás egy blog alatt, annál előrébb kerül a blog a Google keresőjében.

      Nyugodtan írd le, hogy szerinted egy csodálatos cég. Nem tilos a saját vélemény.

      "Congress shall make no law respecting an establishment of religion, or prohibiting the free exercise thereof; or abridging the freedom of speech, or of the press; or the right of the people peaceably to assemble, and to petition the Government for a redress of grievances."

      Törlés
  16. Sziasztok

    Rólunk volna itt szó, és úgy érzem, hogy most már nekünk is hozzá kellne szólni. Mi üzemeltetjük az oldalt!
    Csak átfutottam az írásokat, annyira nem merültem bele, de ezért írok egy pár gondolatot.

    1, „Tizenöt éves gyerek szórakozik” Válasz: Élmúlt mindenki a cégnél 15.

    2, „Gagyi az oldal” Válasz: Nincs szükség másra. Ezt is csak azért hoztuk létre, hogy mielőtt valaki elutazna hozzánk, legyen képe a dologról. Ezen kívül nagyon könnyű kezelni, így ezt választottuk.

    3, „Nem tudunk helyesen írni” Válasz: Tényleg nem.

    Ennyit a konkrét, kézzel fogható vádakról.

    Régóta mondják már, hogy létezik ez a blog, de eddig nem nagyon olvastuk. Most is csak én személy szerint futottam át. A blog szerzőjének véleménye a sajátja, és ezt joga van kinyilvánítani. Ez régóta így van, és remélem így is marad. Szabad országokban élünk! Megkérek mindenkit, hogy tartsa tiszteletben.
    Személy szerint nem bánom a blog létét. Sokan mondják, hogy itt hallottak rólunk először, és eljönnek az irodába, hogy miről is van szó. A negatív reklám is reklám.

    Itt ugye legfőbb kérdés, a legális/ illegális kérdés. Nem illegális munkával foglalkozunk, de aki csak így tud, vagy akar kijutni, annak is segítünk. Nincs mindenkinek erre annyi pénze, hogy legálisban gondolkozzon. Van olyan, akinek még a jegyébe is be kell pótolni.
    Nem ismerem a statisztikákat, de az enyém ez: 15 év alatt 4 ember halt meg nálunk, és nulla lett kitoloncolva. Ha ez nem így lenne, akkor nem is nagyon tudnánk működni.
    Igen is lehet kint papírok nélkül élni, számlát nyitni, adózni, vállalkozni, stb. Ha valaki ebben nincs benne az ezt esetleg nem tudhatja, de amiről nem tudunk, arról ne gondoljuk azt, hogy nincs is.
    A másik dolog az, hogy az elején nem is nagyon javasoljuk azt, hogy valaki ebbe fölöslegesen pénzt tegyen. Volt olyan, aki dollár ezreket költött itthon a legalitására. Kiment, és 2 hét múlva itthon volt, mert hiányzott neki a kedves haza. Javaslatom személy szerint az, hogy ha valaki még nem látta az USA-t, az menjen ki ESTA-val. Nézzen szét, tapasztaljon, aztán tervezzen. Még mindig hazajöhet 3 hónapon belül, és intézkedhet, hogy legális státusza legyen. Sajnos tudjuk, hogy ez sem végtelen időre. Igazából jó és hosszan tartó megoldás a házasság, de ebbe most ne is menjünk bele. Természetesen legtöbben maradnak feketén. Az emberek 95%-a. Élnek, dolgoznak, és pénzt keresnek. Autót vesznek, lakást bérelnek, stb. Hátránya?! Ha egyszer kilépsz az USA-ból, vissza nagy valószínűséggel nem tudsz menni. Ezen felül a keleti államokban még a rendőrnek a szemébe is mondhatod, a státuszod. Nem fogja érdekelni. A Délnyugati államokban tudom, hogy nem így van. Évente mindig van pár olyan esetünk, hogy valakit ki kell váltani a börtönből. Volt ittas vezetés, bolti lopás, stb. Ott voltam egy bírói meghallgatásnál. Bíró kérdése: Mióta van itt? Válasz: 6 éve. Bíró kérdése: Milyen státuszban? Válasz: Illegálisan! Erre a bíró: Ha hat éve van itt, nem tudja hogy kell itt viselkedni? 1200$ büntetés! Viszlát, és többé ne lássam. Kisétáltunk a bíróságról, és ennyi.
    Vagy Charlestonban SC, ott van egy emigrációs iroda. A tisztek mind olyan bárokba söröznek, ahol nincsenek csak illegálisan dolgozó táncosok. Tudják, és max ingyen táncokat csikarnak ki a lányoktól.
    Vagy valaki úgy gondolja, hogy ilyen nagy nyilvánosságnak kitett iroda nincs képben? Járunk be mi is a követségre papírokat intézni. Ismerik az oldalunkat, és még be is szólnak nekünk néha viccesen.
    Benne vagyunk az újságokban, rádióban, TV-ben.
    Dolgozik nálunk rendőr másodállásban. Georgia-i rendőr és Hillton head Island-en van nálunk konyhán. Azért ott, mert a saját államában nem dolgozhatna más munkát, de ez már SC, Tehát neki van 8 feketén tartózkodó magyar munkatársa.
    Számtalan példát mondhatnék még, hogy nem olyan vészes ez a dolog. Magyarul: Nem eszik olyan forrón a kását.

    VálaszTörlés
  17. Folyt., mert nem fért be egyben.

    Sok ügyfél, mindenféle céllal, tervel keres meg minket. Mi a legjobb tudásunkkal és tapasztalatunkkal mondjuk el a lehetőségeket. Választani viszont ő fog.
    És akkor itt válaszoltam az „átverés” nevű vádra, ami a címe a blog-nak. Az átverés az, ha te félre tájékoztatsz valakit.

    Valahol olvastam még itt olyat, hogy ki megy valaki, és munka úgy sem lesz. Havi rezsink mindennel együtt 4-500 ezer forint. ( Csak ennek az USA munka résznek ) Ha nincs kint munka, nincs 1000$ közvetítési díj. Tovább gondolom nem kell kifejteni.

    Én azt gondolom, hogy rendszeres munkát biztosítani manapság még az USA ban is nagy dolog.
    Ha valaki ebbe belevág, ezt tudjuk neki biztosítani. Vagy is munkát, szállást, és elfogadható életet. Ami itt nincs!
    Azokat az embereket már nem is szeretném véleményezni, aki ki ment feketén, megnősült 6 év múlva, és most fröcsög a fórumokon, mert ő már azt hiszi magáról, hogy ott született az USA-ban. Ilyen is van. Ezek szánalmasak.
    Én itt most nem fogok tovább senkivel vitázni erről. Ha valaki akar valamit kérdezni, keressen meg minket e-mailban, személyesen, vagy telefonon. Ja! A telefonszám kérdése. Régen volt, aztán nem, aztán igen, és most már megint nem.
    Ennek van oka.. Napi 40 telefon, hogy mi lenne ha mi fizetnénk mindent, és majd ő …............................. Persze az útlevéllel kezdve, mert az sincs. Vagy, ő nem beszéli a nyelvet, nincs egy fillérje sem, de csak legális munka érdekli. Na ja! :))
    Meg, ha neki lenne 350 ezer forintja, akkor ki sem menne. Fizessük mi ezt! Szóval akkor a mi 350 ezrünkön kimenne, de a sajátján nem?! És még számtalan ilyet írhatnák.
    Sokkal hasznosabb, ha már csak azzal vesszük fel a kapcsolatot, akinek önéletrajzából látszik az, hogy fogunk együtt dolgozni.
    Most már tényleg abba hagyom, mert sosem lesz a bejegyzésemnek vége. Mindenkinek fogunk válaszolni a kérdéseire, aki kérdez. Neked is. Akár itt, akár levélben, akár telefonon, akár személyesen. Ha valaki el jön hozzánk az irodába és szeretne kijutni, beszélhet kinti dolgozókkal. Vagy olyannal, aki már itthon van, de éveket volt nálunk. Utazhat olyannal, aki már dolgozott nálunk , és most megint megy vissza. Számtalan segítség, és megoldás létezik.

    Minden jót: Zsolt

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Abban adok igazat, hogy írod, hogy ha valami nem biztos, akkor mindenki menjen ki 90 napra és nézzen körül. Ez legális és jó tanács.

      Azt mondjuk nem értem, hogy ha így is le tudjátok írni a dolgokat -ami itt a hozzászólásodban jóval érthetőbb tűnik-, akkor miért nem így írtok a weboldalatokon is? Ez amit ideírtál ez elég érthető és nem lehet rajta túl sok fogást találni.

      Még helyesen írni is tudtok, mert amit ideírtál az helyesírás szempontjából se mondható olyan rossznak.

      Ne vedd támadásnak amit a blogban írtam, ez csak egy kritika, egy vélemény, amit valószínűleg mindenki gondol, ha megnézi a weboldalatokat és első ránézés után elgondolkodik.

      Természetesen a hozzászólásodat nem fogom törölni. Nem látok benne semmi kivetnivalót, kivéve azt, hogy illegális bevándorlásra buzdít - ha nem is konkrétan.

      Üdv

      Törlés
  18. Sziasztok!
    A minap olvastam egy állás hirdetést az expressz-en szintén Usa munka.( http://www.expressz.hu/allas-munka/allasajanlat/hirdetes-31283456/ )
    Jelentkeztem az állásra küldtek pár infót és jelentkezési lapot úgy döntöttem vissza küldöm a kért iratokat.
    Szeretném a véleményeteket kérni ez átverés ismét vagy valós munka.
    Amiket küldtek felraktam a datára néztétek meg.
    ( http://data.hu/get/5100264/rejelentkezsusamunkra.zip )

    Előre köszönöm a válaszokat!!

    slywest

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A hirdetést látva nem tudom, hogy a 8200 dolláros fizetés mennyire reális szobafestésért, vagy kőműves munkáért. Az 160 órás munkahónapban 51 dolláros órabért jelent. Majdnem 100ezer dollár egy évben. Átlagosan annyit keres egy fogorvos. Egy polgármester 50ezer és 100ezret között.

      A cégnév az valódi? Mit ír a cégről a Google?

      Törlés
    2. Sajna semmit nem találok a cégről!
      Se az email cím se a cég név de még a cím alapján se!
      De írtam nekik hogy nem igazán hiszek az ilyenekben.
      Válaszukban meg nyugtattak hogy semmiért nem kérnek pénzt és ezen kívül elküldte az Amerikai útlevele másolatát.
      Le ellenőriztem különböző programokkal a képet de nem találtam ara utaló jelet hogy buherálták volna a képet.

      Törlés
    3. Nem igazán tudok tanácsot adni. Ahogy írtad, én is rákerestem a névre is és a cégnévre is, de csak a hirdetések szövegét dobta ki.

      Törlés
  19. Helló. Találtam egy hirdetést a neten USA-takarítás címmel. Szeretnék egy kis segítséget kérni ,hogy esetleg hol tudnám leinformálni ,hogy átverés vagy sem!!???

    VálaszTörlés
  20. Sziasztok! Sztem nagyon korrekt volt, amit a cég írt kommentben, előtte a cég nem gerjesztett bennem bizalmat. bár azóta volt fejlesztés is.

    VálaszTörlés
  21. Én.

    Én voltam kint ettől a cégtől.8 Hónapot dolgoztam náluk aztán elmentem egy napfényes államba dolgozni.A fent említett "cég" kinti főnökéről annyit hogy leszarja a munkásait és enyhén alkoholista.Egyébként minden igaz amit az oldalukon írnak,mármint a szálloda takarítós része.Nekem szerencsém volt mert jó szállodába kerültem.Egyszóval aki megakarja próbálni próbálja meg de csak ha időben lelép onnan mert sok a magyar egy helyen és amint tudjuk ez nem szerencsés dolog hosszútávon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Engem is érdekelne ez a munka. Lehetne pár kérdésem személyesen is önhöz: skype/msn, stb.
      smarttech085@indamail.hu

      Törlés
  22. Így a blogot végigolvasva szívesen beszélnék valakivel személyesen is, aki kint volt/van ez a cégen keresztül. Aki szívesen megosztana velem néhány tapasztalatot, kérem küldje el lehetőleg skype elérhetőségét a smarttech085@indamail.hu e-mail címre. Előre is köszönöm. Üdv.

    VálaszTörlés
  23. Jó nektek. És munkavállalóid van?

    Te meg úgy írtál hozzászólást, hogy nem ismersz engem. Azt hiszed hogy nekem apám intézte a kivándorlás feltételeit?

    Csak tényként mondom, hogy a komoly cégeknek komoly weboldaluk van, valódi vonalas telefonszámaik, a cégek élén valódi névvel főnökök vannak, és a cégek be vannak jelentve, továbbá nem sugallják azt, hogy rendben van az, ha törvénytelenül kezdesz neki dolgozni, papírok és engedélyek nélkül.

    Ha te bevállalod azt hogy megszeged a törvényeket és mondhatni bűnözőként élsz és attól félsz hogy letartóztathatnak, akkor vállald be. Én nem tenném, mert butaságnak tartom az ilyesmit.

    Apucim meg marhára nem intézett semmit, én fizettem mindenért, úgy jutottam ki. Kemény egész napos munkával spóroltam meg a rávalót.

    Üdv

    VálaszTörlés
  24. Persze ha ez a véleményed akkor ez a véleményed. Szólásszabadság van, ez még bőven belefér. :)

    VálaszTörlés
  25. Sziasztok !!!

    Hát nem is tudom hogy kezdjem pedig elhihetitek megláttam ezt a hirdetést leveleztem egy kettöt az usa munka társakkal hétfön hivom öket hogy mikor mehetnék fel elbeszélgetésre !! Tehát az elsö kb 10 hozzászolást olvasva ( kivéve károlyét ) kezdett a kedvem elmenni az egésztöl de ahogy olvastam az usa munkatárs által irott levelet megjött a kedvem hozzá mert ezt mindenki embere dönti el hogy ki hogyan merre és miért dönt igy vagy ugy ! én eggyetértek velük söt télleg ha más nincs vagy annyira gáz amit nem hiszek a pár (jó) hozzászolásbol arra következtetek hogy ha minden kötél szakad 3 honap mulva haza lehet jönni és ami a durva benne addig mindenképp legálisan tartozkodsz kinn !! Én azt mondom hogy megprobálom mert aki mer az nyer aki nem az itt fog éhendögleni ebbe a kur.a országba . példa münchenben meloztam festöként egy nagyon nagy korházba feketén és volt hogy jött a zoll de akkor ezt már reggel 8 kor elmondták hogy ma várhatok lesznek és ha van olyan aki feketén van az akkor sipirc haza szoval ott is tudják hogy sok a feketemunkás de ugyamugy nem érdeklik öket csak azért a látszat meglegyen hozzáteszem München fele akkora mint Budapest és 7 millioan lakják amiböl 4 és fél millio bevándorló és ebböl csak megjegyzem 3 millio török . Nürnbergbe ugyanigy de már a megszokott vállalkozoival németül GBR-t jelent amivel számlaképesen dolgozhatsz ezt meg is igényeltük többen pénzbe is került és vártuk az adoszámunkat ugye hogy számlázni tudhassunk max 2 héten belül meg kellet volna jönnie és nem jött és hozzáteszem 9 honapot meloztunk az emberkének hozzáteszem kurvatelepen kupiba épitettük a szobákat ahova majd mindennap a zoll a zollamt és a policáj napi bejáro vendég volt !!! szoval sajnos a mai világba minden hol van kockázat valahol sok valahol kevés de van .Én személyszerint azt mondom hogy csinálják adjanak munkát és aki tud élni a lehetöséggel az ugyis ugy intézi már magának hogy legális legyen . Köszönöm

    VálaszTörlés
  26. Sziasztok!

    Olvastam a fent említett hozzászólásokat! Engem is érdekelne az hogy hol lehet olyannal beszélni aki már kint dolgozott, dolgozik! Ha lehetne, mennék én is! Elérhetőségem: cser_gabor@citromail.hu Köszönöm :)

    VálaszTörlés
  27. Üdv mindenkinek!

    Engem is érdekelne ez a munkalehetőség. Ha vki megosztana UP-TO-DATE infot a munkáról annak hála és köszönet. Irhat ide a blogra vagy w@waw.hu -ra.

    Főleg az érdekel mennyire valós a munka és mennyire biztos a munkába állás jelenleg. Mennyire üldözik az illegális munkavállalókat mostanában és volt-e már vkinek ebből problémája (őrizetbevétel, kitoloncolás stb...)

    Köszönöm előre is.

    VálaszTörlés
  28. Üdv! AZ én érdeklődésemet is felkeltette már ez a munkalehetőség, de volt bennem egy félsz, aztán ahogy elolvastam ezt a blogot, csak erősödött bennem, viszont a közvetitő cég kommenje is hihetőnek hangzott, jó lenne olyannak bezsélni, aki már dolgozott náluk, kérem , ha van ilyen, vegye fel a kapcsolatot velem. köszönöm. szandraszandra84@gmail.com

    VálaszTörlés
  29. Szia darkv

    Mivel hasonlo terveim vannak, mint neked ezert kerlek ha ezt elolvasod akkor irj nekem a torokzsolt101@yahoo.com -ra.
    A kemeny munkatol nem felek, Kelloen onallo vagyok ahoz, hogy megtalaljam a sajat utam. Viszont valahol el kell kezdeni.
    Az hogy legalis vagy nem az most igazabol nem erdekel, a celjaimat igyis-ugyis meg fogom valositani, es tisztaban vagyok vele, hogy semmi nem hullik az olembe. Es ha nem tennek erte, akkor csak almodozas maradna.

    Varom a valaszodat.
    Es ha barki mas tapasztalattal rendelkezo, tud beszelni az ott tortentekrol, akkor azt is szivesen fogadom.

    Udv mindenkinek

    VálaszTörlés
  30. Sziasztok! AZ én érdeklődésemet is felkeltette már ez a munkalehetőség.Jó lenne olyannal beszélni, aki már dolgozott náluk vagy jelenleg is ott dolgozik kérem , ha van ilyen, vegye fel a kapcsolatot velem.Köszönöm.sebestyenmariusz@yahoo.com

    VálaszTörlés
  31. Én már beszéltem egy ismerősömmel, aki velük volt kint. Csak azt mondhatom, amit ő mondott. Nos ő azt mondta, a honlapon leírtak 90% úgy van, ahogy az le van írva. Ő pontosan Harrisburgban volt. Később került át Doverba. A férjével voltak kint ketten, azért kellett csak hazajönniük, mert itthon volt valami probléma a férjének/rendőrségi ügy/. A pénz annyi, amennyit írtak. Dolgozni annyit kell, amennyit írtak. Bár csúcsidőszakban bizony volt, hogy 2-3 hétig nem volt szabadnap. De túl lehet élni. Ők speciel már 3 hónap végén vettek autót. Pennsylvánia ebből a szempontból is jó, mert magyar jogsival és útlevéllel lehet kocsit venni. Máshol nemigen. Közel volt Washington, New York, Philadelphia, Baltimore és az óceán Delaware államban is gyönyörű. Ők még Floridába is leugrottak 1 hétvégére. Szóval a leírtak nagy része igaz. Nincs benne kamu. Ha még érdekel részlet, keress! Van még egy csomó infóm ha érdekel. gyurma100@gmail.com

    VálaszTörlés
  32. Üdv! Valaki keressen meg legyen szíves, aki volt kint és tényleg a frankót mondja. A legjobban engem az érdekelne,hogy mekkora az a minimum összeg amiből elvan az ember egy hónapban. A legrosszabb hónapban is kb 550 dollár marad zsebbe enni,inni,netet,mobilt fizetni és élni. A lakás,rezsi már le van belőle vonva.. Ebből el lehet élni ott kint? Csak mert tudtommal az árak olyanok mint itt. Pár dolog még olcsóbb is. Mert akkor 120 e forintnak megfelelő összegből röhögve ki kell jönnie ezeknek. Köszi előre is az értelmes válaszokat. Esetleg ide is írhattok: mitycop@yahoo.com. Aki volt kint pont Harrisburgbe vegye fel velem a kapcsoaltot. Üdv.: Pali

    VálaszTörlés
  33. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  34. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Apuka !

      Mit szólna hozzá , ha egy napon hazajönne a kedves illegális bevándorló fia és ezt mondaná : " Fater , kint elütött az auto , majd azon kívül . hogy haza kellett takarodnom , hoztam még neked ajándékba egy 20 ezer dolláros számlát , mert a kutya faszát sem érdekelte , hogy fizetem e a társadalombiztosítást , úgyhogy kezdhetsz költözni a híd alá , mert árverezik a lakást" ??????
      Tipikus magyar felfogás , amíg nincs baj addig mi vagyunk a mindentudó , észosztogató menőgyerekek , aztán meg ha beüt a krach ( márpedig befog ! ) , akkor meg sírva futunk anyucihoz.

      Törlés
    2. Ugyan mar ki arverezne el a hazad ?
      Peldaul anyam 17 eve elt illegallisan az usaban kapott egy agyverzest osszehozott egy 33000 es szamlat . mondta neki egy fekete orvos nem magyar fekete ,. Ne aggodjon el intezte neki h fizetgeti elete vegeig 20 dollarral havonta azt le van szarva . Az a lenyeg h minden honapban fizetve legyen.

      Törlés
  35. Sziasztok! Valaki tervez kiutazást ? Én hónapok óta rágódik rajta, mostanra úgy gondolom nem lehet átverés. Végülis mi veszíteni való lehet egy repjegyen és némi költőpénzen kívül, max világot láttam :D És ez is igaz lehet, hogy végülis már évek óta működik a cég. Nekem mondjuk nincs mit hátrahagyni, 29 éves vagyok,megszűnt a munkahelyem. Bár, amitől kicsit félek, ez a kint ragadás. Lehet először csak kimennék egy körre, a 3 hónapra, persze akkor nem túl nyereségesen jövök haza :) és ki tudja mikor utazhatnék megint ki, ha ugy gondolom márt kint is akarok maradni . Ez az , ami elgondolkodtat inkább....SZívesen beszélnénk olyasvalakivel, aki volt már kint, vagy mostanában készül. ezen az emailcímen elérhető vagyok, köszönöm. szandraszandra84@gmail.com

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia
      Egy baràtommal megyünk ki marcius végén.

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  36. Szandra! Ezen ne gondolkozz mert akkor nem mesz sehova. En mar regota kint vagyok ennel a csapatnal. Anyukam is volt ugyan itt jo par eve. 2012-es bejegyzesem is van itt. Tehat ami biztos: munkam fizetesem van, es jo szallasom. Jarunk bulizni, loversenyre, ettermekbe es elunk. Vettem autot, van bankszamlam. A munkakozvetito oldalon leirtak 100%-ban igazak. En is feketen vagyok kint mint a korulottem levo 200 ember. Senkinek nem volt meg ebbol gondja. Raadasul nekem a pasim rendor, es a baratnome is. Szerintem amit fent olvasol az pusztan ilyezgetes. De ezt mar nem akarom ujra targyalni. Azt meg ne vard, hogy neked magyar fog segiteni. Ha mar kint vannak es minden rendben, ugy vannak vele, hogy masnak ne sikeruljon. Ha anyukam nem lett volna kint elottem, lehet hogy en sem jottem volna ki. Eletem legnagyobb hibaja lett volna ha az internetes forumosokra halgatok, mint sokan.
    Ne agyalj ezen, gyere!

    VálaszTörlés
  37. Kedves kiutazni szándékozó magyarok !

    Én kettős állampolgár vagyok , 28 évvel ezelőtt mentem ki amerikába. Jelenleg rokoni látogatáson vagyok Magyarországon , egyik unokatestvérem lánya hívta fel a figyelmemet erre a fórumra , illetve az említett " cégre " , azt mondta olvassam már át ezt az oldalt , nagyot fogok röhögni.
    Hát nem hiába Kész átverés show lett a címe.
    Amire fel szeretném hívni a figyelmet az a következő :
    Az említett "cég" tevékenysége az USA - ban bűncselekménynek számít , mivel illegális bevándorlókat alkalmaznak , ezáltal jelentős adóbevételtől esik el az amerikai állam. Ebből adódóan pedig ezek az emberek bűnözők !!!
    Az illegális bevándorlókat , amennyiben fennakadnak egy ellenőrzésen , azonnali hatállyal hazatoloncolják és soha nem kapnak beutazási engedélyt az Államokba. Tehát ha valaki kitalálja , hogy 20 év múlva meg szeretné mutatni a gyermekének a Niagara vízesést , nem fogják beengedni az államokba.
    Aztán ami még a legfontosabb , nincs társadalombiztosításuk az illegális bevándorlóknak , tehát bármiféle orvosi ellátást keményen meg kell fizetni és be fogják hajtani. Az illegális bevándorló sehova , semmilyen körülmények között nem fordulhat segítségért , mivel megsértette az amerikai állam beutazási törvényeit.
    Sajnos a röhögőgörcs közepette csak ennyi jutott hirtelen eszembe , de ha összeszedném a gondolataimat valószínüleg még egy regényt is írhatnék erről.
    Ja ! Még egy utolsó mondat : Ez nem cég , legalább is Magyarországon biztos , hogy nem mivel a magyar törvények szerint munkaközvetítésért nem kérhetnek egy fillért sem , illetve amit kérnek arról egy petákot sem adóznak. Csak idő kérdése , hogy mikor tűnik fel a hatóságoknak , mondjuk az biztos , hogy elég bátran merik reklámozni magukat.
    Hihetetlen , hogy még vannak emberek , akik bedőlnek egy ilyennek.

    VálaszTörlés
  38. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  39. Hali

    Tenyleg erdekes ez a blog. En is kint elek 15 eve. 7 eve vagyik legalis. En ezert nem nezem le az illegalisokat, es nem kuzdok ennyire vehemensen ellenuk mint Gyuri. De szerintem nem tennem akkor sem ha legalisan kezdtem volna. Segiteni nem tudok nekik, hatraltatni meg a normalatlan ijezgetesekkel nem fogom oket. Nekem illegalis a kerteszem, itt van 12 eve. Illegalis az autoszrelom, itt van 3 eve. A gyerekcsoszunk 5 eve illegalis. A hazamat 30 mexicoi illegalis epitette. Tudtommal 35Millioan vannak itt. Nekem nem faj meg 1-2. En vegigolvastam a blogot , es a kozvetito oldalt is. Adnak munkat. Ennyi. Nem mondanak valotlant. Mesz ahogy akarsz. Segitenek abban amit te valasztassz. Nincs itt gond. Donts. Korhazban voltam illegalis koromban. Mondtam egy valotlan cimet, hogy oda kuldjek a szamlat. Tudtommal ezt mai napig igy csinaljak. Ebbol nincs gond. Es ami fontos: A Niagara az USA oldalrol nem szep. Canadai oldalrol kell nezni.
    Ha valakinek kell segitseg ( tanacs) : nagynandika68@gmail.com Hogy mar valaki legyen ilyen is koztunk kinti magyarokbol. Ugy latom "csacsika" itt van a blogon mar 2 eve. Az o szemelyes tapasztalata lehet hogy a leghasznosabb. Tudnal nekem irni csacsika egy levelet? Van egy par baratom aki szeretne jonni, de termeszetesen ok is kerdeznenek olyantol, aki mar vegigjarta ezt. En nem tudok nekik munkat sajnos. Rendszereset legalabbis nem.
    Nandi

    VálaszTörlés
  40. Gyuritol idezet: "Az illegális bevándorlókat , amennyiben fennakadnak egy ellenőrzésen , azonnali hatállyal hazatoloncolják és soha nem kapnak beutazási engedélyt az Államokba. Tehát ha valaki kitalálja , hogy 20 év múlva meg szeretné mutatni a gyermekének a Niagara vízesést , nem fogják beengedni az államokba."
    Gyuri! Az en barataimnak odahaza ennel nagyobbak a gondjaik!!!! Ezert is szeretnenek idejonni. Aztan majd lehetnek ilyen gondok. Niagara vagy Florida??? Ha te tudsz job megoldast a kijutasra segits nekik. Vagy menj el a ceghez, as segitsetek kozosen. Vagy arra mar nem telne a tanacsosztasbol???? Bersze csak azutan ha elmulik a ruhogogorcs.
    N.

    VálaszTörlés
  41. Kedves Nándika !

    Hogy tudok e jobb megoldást a kijutásra ? Nos , micsoda meglepetés , tudok !!!!!
    Jelenleg a világ több országából keresünk magasfokú programozói tudással , illetve kiemelkedő képességgel rendelkező informatikai mérnököket. A cégnek , ahol jelenleg is dolgozom , van egy humán osztálya , akik arra szakosodtak , hogy neves egyetemeken felkarolják azokat a diákokat , akik hajlandóak gyakornoki munkát vállalni az Államokban , és most jön az amiről a takarítani vágyó , leendő illegális bevándorló magyar még csak álmodni sem mer , minden legálisan történik , van kórházi biztosítás , bejelentett ösztöndíj , lakhatási támogatás , ingyenes utazás és még ezer dolog.
    Sajnos ebből adódóan lehet , hogy túlreagáltam a dolgot , de nekem eszembe sem jutott , hogy vannak ennyire felelőtlen emberek még a Földön.
    Ja és még valami , aztán már tényleg nem érdekel többet ez a blog. Ön nem ír másról csak arról , hogy a mexikói bevándorlók így - meg úgy csinálják. Hát ez a szörnyű az egészben , hogy egy magyar embert is ezekhez az emberekhez hasonlít , ezen kéne elgondolkozni. Az pedig egy másik dolog , hogy van aki megelégszik azzal , hogy évekig takarít egy szállodában éhbérért , szerintem az az ember semmire nem fogja vinni az életben.
    Elnézést , hogy nem tudok az Ön szintjén gondolkozni !
    Utóirat : Úgy gondolja , ha bemegyek egy kórházba , akkor nem kérnek el a betegtől semmilyen igazolványt , csak úgy falsra bemondok egy címet , ennyire már nem kéne az amerikait sem hülyének nézni , ha nincs igazolvány fel sem veszik a beteglistára.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Gyorgy

      Ez a hozzaszolas lenezo, rasszista, fasiszta. 30 ev alatt azert kellett volna valaminek megragadni az amerikia felfogasbol. Hala istennek keves ilyen embert ismerek mint te. Annak is orulok, hogy nem a te szinteden vagyok. Ha ott lennek felkopnek es alaalnek.
      Korhazi temat megkerdeztem a bebicsosztol, o mar ezen tul van. Eletmento, illetve egeszsegkarosodast okozhato muteteket beavatkozasokat azonnal megcsinaljak magyar utlevelre. Szamlat kuldik ahova mondod. De ezt en is csinaltam regen, csak nem tudtam meg hogy mukodik. De kothetsz utasbisztositast is. Balazsnak irt hozzaszolasodat meg nem ertem. Mi koze van Balazsnak a fia tartozasahoz? Te nem vagy tisztaban a viszonyokkal se itt, se Magyarorszagon.

      Törlés
  42. Kedves Gyuri Horváth! Szerintem ezzel a kis mondókával senkinek nem mondtál újdonságot :)

    VálaszTörlés
  43. MIndenki tudja mivel jár, mindenkinek a saját maga döntése, egyéni problémákkal küzdenek az emberek, nyilván mindenki tudja magának mérlegelni, hogy megéri-e a kockázat. Egyik barátnőm tavaly áprilisban utazott ki nyaralni FLoridába, azóta is ott felejtette magát, él és virul, egyből lett munkája, azóta is gyerekekre vigyáz és időseket fuvarozgat , halál jól elvan. Azóta a barátja is kiment, ő a Mexikói-öbölben dolgozik építkezésen, ő is kint feljetette magát. Én is mehettem volna szeptemberben, vártak, lett volna fixen meló, de sajnos nem lett meg rá a pénzem indulásig, jó nagy barom vagyok, hogy elszalasztottam :) Igen z orvosi ellátás para lehet, bár a barátnőm épp volt fogorvosnál multkor láttam kiírta :D megkérdezem már tőle mennyi volt és hogy oldotta meg :) persze ha elütne az autó az elég szar lenne vagy eltörne valamim , bármi, 29 év alatt egyszer nem voltam kórházba, orvosnál is csak inflenza miatt...persze lehet pont az első héten kapnék sérvet lehet, ezt nem lehet előre tudni :) ezzel az erővel tényleg ne menjen ki az ember az utcára . jah a fogaimat épp most ellenőriztetem, mindent megcsináltatok, remélem azzal kihúzom egy ideig :D Amugy a lánynál épp most vannak ott a szülők látogatóba amúgy , ha nem jöhet ő, hát mennek a rokonok :) Számtalan magyar van még ott kint azon a részen is, akikkel megismerkedett, évek óta ott vannak, dolgoznak, pénzt keresnek, élnek. Nyilván nem programozói munka és meg kell dolgozni a pénzért, és mondott itt, hogy szállodában éhbérért, hát a programozói fizetéshez mindenképp az lehet :) ....de még mindig ezerszer jobb, van értleme!!! nem ugy mint ebben a kurva országban. 29 évesen, pénzügyi végzettséggel, 7 év tapasztalattal két multinál nem találok munkát Budapesten, hát nevetséges, ha találok is, 140ezer forintból éljen meg , aki akar meg tud. JAh és mondjuk nekem lakáshitelem is van, amit nem szeretnék még 10évig fizetni, itthon esély sincs, hogy össze szedjem rá előbb a pénzt. MIt nem lehet ezen megérteni könyörgöm???? Hány millió ember van így kint???Mindenki ismeri a kockázatot, saját döntés, hogy bemeri-e vállalni az ember. Egyedül már, ami megriaszt, komolyan, hogy kint is magyarok között leszek, imádom ezt a rohadt országot és Budapestet, valami csodálatos, imádok itt élni, de , ami benne van, az emberek, már csak tőlük is rosszulérzem magam, lehet, ha nem az anyagiak lenne a fő probléma, akkor is elmennék. Mexikóiakkal összehasonlítani a magyar népet, ugyanmár...ember ember.. :)

    VálaszTörlés
  44. MIelőtt jön az okoskodás, hogy minek vettem fel hitelt stb.. akkor még nem egy emberre volt tervezve :D azóta elváltam :D de hát az élet ilyen....de ez csak egy indok, még mindig nem vagyok hajlandó megélni 100x ezer forintból :) Inkább takarítok heti 6 napot 2000dollárért. tényleg nem értem mit nem lehet ezen felfogni, hogy az ember amiatt bevállalja, hogy legyen végre élete!!

    VálaszTörlés
  45. Öröm nézni a barátnőmet a képeken és beszélni vele, mióta kint van virul, itthon meg állandóan depresszióban volt, ahogy már én is lassan, már a környezetváltozás miatt is megérné komolyan

    VálaszTörlés
  46. további jó röhögést , onnan könnyű magyarázni :)

    VálaszTörlés
  47. ez egy lenyúlós ócska banda, ismerem őket, felét fizetik mint amig igérnek, szarrá dolgoztatnak, ők meg csak dagadnak a több tizezer dollártól amit lenyúlnak! anno egy magyar dolgozóra nyitottak számlát, ezen megy át a pénz, amit a szállodák fizetnek, postafiókra érkeznek a hivatalos levelek, csekkek. Ócska magyarok, akik a kiszolgáltatott magyarokat csicskáztatják! Kicsábitanak 10 dolláros órabért igérve, csak a felét fogod kapni! Fél évig ingyen fogsz dolgozni, hogy a befektetett pénzed visszajöjjön, igy átléped a 3 hónapot, de ez nekik tök jó, mert még jobb cseléd vagy, nincs sok választásod! Ha teheted ne menj, helyette inkább Németországba, ausztriába, onnan haza tudsz jönni!

    VálaszTörlés
  48. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát Bazsikám , te aztán eszméletlen nagy koponya vagy. Először nézz utána annak amiről írni szeretnél. Mivel szereznek emberek diplomát Amerikában ???? Na szerinted mivel te jóképességű ??? TANULÓVÍZUMMAL !!!!! 2007 - ben végeztem a Stanfordon , akkor még F vízumnak nevezték , amivel engedélyezték a tanulmányokat , sőt még egy bizonyos óraszámban legálisan dolgozhattam is. Légyszives ne írj baromságokat !!!!

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    3. Húú de nagyot mondtál Bazsikám !!! Beférkőzött az amerikai , béka segge alatt lévő oktatásba az illegalitás. Hogy mi a cikk lényege , az Bazsikám , hogy ezek a kecskeba....ó , mosdatlan , büdös emigránsok hiába végeztek bármilyen iskolát nem kapnak munkát a szakmájukban , mivel egyetlen egy valamire való cég sem foglalkoztat illegális bevándorlót , és csak ez a lényeg. Értsd már meg , hogy egy ezek csak egy koszos bevándorló csoportként vannak nyilvántartva , ne a te fajtádból kérdezz embereket az illegalitásról , hiszen te is az vagy , persze , hogy mindenki bólógat. Az amerikai társadalom értelmiségi köreiből szedd össze a válaszokat , mindjárt más lesz a véleményed. Obama hozni akar egy rendeletet , ami szerint kapjanak munkavállalási engedélyt ezek az emberek , hogy el tudjanak helyezkedni a szakmájukban , gondolj bele mekkora lehet a baj ha például a cikkben nyilatkozó 23 éves venezuelai , a Florida Egyetemen végzett diplomájával politológusnak menne dolgozni. Pont egy venezuelai , ahol dúl a kommunizmus , a világon legnagyobb az amerikaellenesség pont ott , te komolyan el tudod képzelni , hogy majd ez a lány fog politizálni. Most már én is kezdek röhögni , mint az a gyuri csávó.

      Amit én tudok az csak annyi , hogy teljes legalitásban éltem az iskolaéveim alatt , képzeld már ott megvolt az , hogy ki a bevándorló és ezekkel az emberekkel szinte csak bevándorló barátkozott , volt olyan , akit a geofizikai előadásról hurcolt el a bevándorlási hivatal mert felnyomta valaki az egész családját , 24 órán belül megkapták a Costa - Ricára szóló " repülőjegyet". Ha jártál volna egyetemre más lenne a véleményed , én nem illegális bevándorlóként szöktem át a határon , nem " lesz-ami.lesz " felfogással mentem ki tanulni. Amerikában vagy vállalkozó legyél , vagy diplomás állásban foglalkoztasson valaki , akkor mész valamire. Fagyiárus venezuelaiakból , meg takarító magyarokból még nem láttam senkit , hogy komolyan vitte volna valamire , persze vannak a mindent bevető "házasodni akaró " menyecskék , akik rákapaszkodnak a feleségeiket megunt , kiéhezett amerikai urakra , hogy majd ebből húzzanak hasznot , majd azt kiabálják minden felé a világban , hogy ők amerikaiak , nekik bejött.

      Törlés
    4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  49. Na Bazsikám , még egy utolsó löket , aztán befejeztem.

    1. A helyesírásod és a mondatok összetétele , illetve szerkezete egy kb. 10 éves gyerek irástudó képességével vetekszik , tehát már ebből adódóan sem vehetlek komolyan.

    2. Nem Gyuri a nevem. Az az ember sem vagyok , aki azokat a bizonyos hozzászólásokat írta. Megjegyzem egyetértek vele.

    3. Idézet a szövegedből : " csináltál egy másik e mail - t ". Ebből adódóan informatikus nem lehetsz , mivel ez nem e mail cím , hanem LiveJournal ID.

    4. A fasiszta szó fogalmával hihetetlenül nem vagy tisztában , tehát ebből adódóan bölcsészettudományi szakot nem végezhettél , sem történelmet nem tanultál.

    5. Idézet a szövegből: " ugyanazok a karakterek ". Bocs , de a billentyűzeten más karaktert nem találtam , mégis milyen karakterekkel lehetne még írni , hogy mások is értsék ?????

    6. Idézet a szövegből: " vállalkozni is lehet illegálisan ". Ki a ló...sz , mondta , hogy nem???

    7. Idézet a szövegből: " Jó éjt nektek ". Ebből adódóan számolni sem tudsz , mivel Magyarország és USA között a minimum időzóna 6 óra , tehát nálunk délelőtt volt amikor írtad a hozzászólást.

    8. Én is mondhatnám , hogy te vagy a Nagy Nándor nevű hozzászóló , vagy van még Nagy Balázs ezen a bloggon. De nem igazán érdekel , hogy melyik vagy.

    VálaszTörlés
  50. Na en innen torlom magam mert ti betegek vagytok! Fasiszta banda!

    VálaszTörlés
  51. Sziasztok!
    Krisztian Farkas vagyok. Én is szeretnék kijutni Amerikába ha más nem ezen a "cégen"keresztül az lenne a kérdésem.hogyha illegálisan vagyok kint később a családom(van egy 6 éves lányom),hogy tudom magam után vinni és ha már kint vannak a lányom illegális státuszban járhat-e iskolába?Azt hogy miért mennénk aki itt él az tudja.Ezt az országot tönkre vágták aki teheti megy.Lehet jönni sok okoskodással,de döntöttem 18 év munka után itt az ideje az ország váltásnak.Hogy miért Amerika ?Teljes életmód váltást szeretnénk(dolgoztam az EU-n belül több helyen).Köszönöm az értelmes válaszokat.Hali.

    VálaszTörlés
  52. http://usamunka.5mp.eu/web.php?a=usamunka Megszűnt vagy eltüntek?Nincs a weboldalukon már semmi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. http://5mp.eu/web.php?a=tengerentul&o=jLUGcfCWTb
      Itt van, változatlanul.

      Törlés
  53. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  54. Sziasztok.Szeretném a kapcsolatot felvenni egy-két kérdés erejéig kint élő(akár ezzel a "cég" által)személyekkel.(mint mondjuk Csacsika...).Lenne pár kérdésem priviben.Elérhetőségem :cristofer1978@gmail.com. Köszi.Sziasztok.

    VálaszTörlés
  55. Sziasztok! Az oldal nem szűnt meg itt van elérhetősségel is:
    http://www.eszakamerikai-munka.com/.

    VálaszTörlés
  56. Sziasztok
    Nemsokára megírjuk a tutit,mindent ami itt van kint.Most készülünk haza a párommal.
    Le írjuk hogy milyen nehézségek vannak mik a jó dolgok.És persze azt is hogy mit ígértek és ebből mennyi az igaz.Akinek nincs más választása az keményen dolgozik. Le írjuk mit tudnak az amerikaiak a mi ott létünkről mármint a munkáltatók stb.Szóval nemsokára egy kis hosszú történet lesz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Vivienn!

      Nagyon érdekes a bevezetőd, mikor várható a folytatás?

      Törlés
    2. Szia,én is várom az írásod...Üdv

      Törlés
  57. Én is ábrándozom amerikai munkáról...Hiába dolgoztam bankban, soha még repülőjegyre sem volt pénzem az Államokba...Viszont feketén BIZTOS nem dolgoznék. Nem olyan az immun rendszerem. Londonban is begyulladt a fülem, folyt belőle a genny. Még nem volt munkám, még semmit nem intéztem el, ott álltam betegen, munka, nélkül. Ha nem lenne a Királynőnek ingyenes ellátást biztosító magán kórháza, lehet, hogy a fél fülemre süket lennék. Hála és köszönet innen II. Erzsébetnek! :) Szóval mindenkinek magának kell tudnia mit, mennyit kockáztat.

    VálaszTörlés
  58. Ha valakit érdekel a dolog, az kérdezzen engem. Én itt vagyok kint, élek és virulok. Telefonon is feltudom hívni akinek olyan segítség kell, nem esik le emiatt a karikagyűrű a kezemről. És valljuk be, azért telefonon csak könnyebb ezt megbeszélni és részletesebben ki tudjuk vesézni a dolgokat. És nem egy otthon ülő magyartól tudod meg, hanem egy kint lévőtől. Bírom azokat a nagy magyarokat, akik mondják a tutit otthonról és baromira leszarják azokat, akik valamilyen megoldást próbálnak keresni az otthoni befuccsolt életre. Én legalább próbálok infót adni, nem lebeszélni őket arról, ami akár be is jöhet. gyurma100@gmail.com

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Szeretnem felvenni veled a kapcsolatot .Kerdezni szeretnek egy- ket dolgot.

      Törlés
  59. Sziasztok!
    Az imént beszéltem Györggyel. 45 percet beszéltünk, tényleg felhívott és nagyon segítőkész volt mindennel kapcsolatban. Elmesélte a kijutása történetét (ami a témaindító cégen keresztül történt), a lehetőségeket és minden ezekkel kapcsolatos kérdésre kimerítő választ adott. A segítséget is felajánlotta, hogy nyugodtan keressem ha indulnék vagy ha esetleg már kint vagyok.
    3 éve foglalkozom ezzel az Amerikába kijutási lehetőséggel, szerintem végigolvastam minden fórumot, cikket, blogot ami ezzel kapcsolatos. Ezzel a telefonbeszélgetéssel megkaptam minden kérdésre a választ, már nincsenek vak foltok a dologban.
    Azt javaslom, bárkinek kérdése van vagy esetleg indulna nyugodtan vegye fel vele a kapcsolatot, tényleg nagyon segítőkész ember. Rácáfolt arra az urban legendre, hogy külföldön minden magyar csak belerúg a másik magyarba és taszítja, hogy ide ugyan ne jöjjön. Bár ezt is csak fórumokon olvastam másoktól.
    Ezúton is köszönöm még egyszer és mindenkinek jó utat és jó USA munkát kívánok! :)
    Tisztelettel:
    Péter

    VálaszTörlés
  60. Szia Péter.Én is beszéltem Györgyel .Ha gondolod vegyük fel egymással a kapcsolatot emailem.:cristofer78@mailbox.hu. Tisztelettel Krisztián

    VálaszTörlés
  61. Sziasztok!

    Nálunk beszélhettek telefonon a kint dolgozókkal telefonon, skype-on, vagy ahogy akartok. Így van ez már régen. Ebben nincs semmi új, de azért köszönöm az önkénteseknek. :)
    Legális munka is van, de az pénzbe kerül. Illetve egy "kevés" nyelvtudás sem ártana. Tehát minden megvan nálunk amit itt feltételezésekben hiányolnak. Azt javaslom annak aki ténylegesen dolgozni akar, hogy van egy irodánk, hát jöjjön és kérdezzen. A blogolásból, fórumozásból, az "okosok" véleményéből nem lesz pénz!
    Van negatív, és pozitív vélemény is. De tapasztalatok is ilyenek. Nem lesz mindenki elégedett az biztos. Ez munka! Ha bementek egy munkahelyre és kérdeztek, ott mindenki elégedett lesz? Hát biztos hogy nem. Neked kell döntened, belevágnod, dolgoznod, alkalmazkodnod, és az életedet irányítani. Más ezt nem teszi meg helyetted. Mikor valaki az ellenkezőjét hiszi, akkor lesz a csalódás. Hozzon mindenki egy felelősségteljes döntést, a többi adott. ( Munka, fizetés, szállás )
    Oldalunk itt van: www.eszakamerikai-munka.com Elköltöztünk az ingyenes oldalról, mert az nagyon fájt egyeseknek. Persze nem ezért, de a blog ezzel a "gonddal" indult :)

    Kiss Zsolt

    VálaszTörlés
  62. Engem inkább legális munka érdekelne (ha létezik olyan): beke.krisztian@my.com
    Amúgy mennyit kereshetnek ők kint a szállodában?

    VálaszTörlés
  63. Én eldöntöttem, hogy belevágok. Valaki tervezi a kiutazást a következő hónapokban? Csatlakoznék.

    VálaszTörlés
  64. Szia.Én is eldöntöttem hogy belevágok és ehez társat keresek.Pont kapóra jött ez a hozzászólás,ha gondolod vegyük fel a kontaktot.Elérhetőségem:cristofer78@mailbox.hu Hali

    VálaszTörlés
  65. Üdv mindenkinek úgy döntöttem, hogy belevágok én is ha valaki most indulna az nyugottan vegye fel velem a kapcsolatott,örülnék még ha valaki aki ott dolgozot egy pár sorban megírná a munkát, "ügyintézést" megvan-e a kellõ óra szàm. Elérhetõségem anglie.privat@gmail.com thank you

    VálaszTörlés
  66. Sziasztok
    Úgy gondoltam írok én is mivel én már voltam kint csak haza jöttem 3-hónap előtt.
    Le írok pár dolgot. A munka nagyon is valós. Napi 8-10 óra munka mivel én szezonba mentem ki. Január végén február elején ismét ki megyek hosszabb időre 2-3 év. Itthon mindent el intéztem. Kint a szállás kulturált volt a munka társak segítő készek nem volt semmi gond.A fura az itthoni dolgokhoz képest hogy minden nap a amerikai manager meg köszönte a munkánkat és volt mikor még pénzt is kaptunk pluszba. A szállás apartmanokba van közel a szállodákhoz 10 perc séta.Bár ki a szállodába voltunk ketten ami nekünk szuper volt. Használhattuk az uszodát is munka után. Pld az igazgató nő mindig kedvesen mosolygót és ha rossz képet vágtam megkérdezte van e valami baj
    segíthet e. Az étel olcsóbb volt sokkal olcsóbb mint itthon. A szállás sem volt senkinek vészes mivel 4-6 laknak egy apartmanokban a 6 fő az 3 szobásra értetendő. És nem olyanok az emberek mint a akció filmekben. Nagyon kedvesek segítő készek persze nem a gettó negyedbe voltam.Szóval aki tervezi a kiutazást Január végén február elején keressen meg mert egyedül gondolom senkinek nem jó utaznia. Utolsóként, az emigrációs tiszteket mindenki szidja hogy ez meg az van civakodnak stb minket pld ujjlenyomat szem retina vétel és mehetünk is ennyire nehéz volt.Kulturáltan kell felöltözni és viselkedni és akkor nem lehet gond.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. E-mail címet megadod-e nekem? Rengeteg kérdésem lenne. :)

      Törlés
    2. 2012arrow2012@gmail.com

      Törlés
    3. Ment email minden le írtam.

      Törlés
    4. Kedves pit bull !
      szabad kérdeznem , hogy te melyik városban voltál ? Én Harrisburgban. Valószínű , hogy te nem ott voltál , mert ott nagyon szar volt a helyzet. Nagyon sokan elmenekültek , főleg azután , hogy a 2 főnököt a Széll Zsoltit meg a Lacit kiutasították az államokból. A szálláson semmi nem volt , még egy takaró sem. A fizetés és a borravaló kb az éhenhalásra volt elég. Levonás után megmaradt vagy 300 dollár. Munka nem nagyon volt. Ahogy nézem a mostani honlapot , már floridába keres a Vajda Zoli rabszolgákat. Nem hiába , a Harrisburgi lakhelyeket felszámolta a bevándorlási hivatal , sajnos el kellett takarodni onnan. Akkor te biztos máshol voltál mert én nem ezt tapasztaltam. Én nem ajánlom senkinek , hogy kimenjen , lehúzás az egész.

      Törlés
    5. Szia
      Chambersburgban voltam.Halottam az esetről. Igen sokan el menekültek amikor az eset meg történt. Én azt tudom le írni ami ott volt.Bár akik Chambersburgbol el mentek azok ép hogy Harrisburgban vannak még most is azaz 6 hónapja és még mindig dolgoznak.Mindenki tudj ahogy a fekete munka mivel jár. Szél Zsolti teljesen más miatt lett ki utasítva pedig neki amerikai felesége is van.Az óra bér az 7 dollár volt nálatok is,vagy hallottam olyat hogy ott szoba ár volt és ment a harc a szobákért,de lehet nem így volt ezt csak hallottam. Nálunk a szállás is jó volt a társaság is. És most Februárban megint tervezek ki menni de mint írtam most 3 évre. Mindenkinek számolni kell avval hogy ha túl tartózkodik és valahogy a bevándorlásiakba fut ami azért nem könnyű szerintem akkor haza küldik.Ezt vagy vállalod vagy nem.
      Nekem 5 ismerősöm van kint Floridába LA New Yorkba feketén 5 éve.
      Mindenki döntse el maga hogy kinek mit ér meg. Én személy szerint a fizetéssel meg voltam elégedve bár nem iszom nem dohányzom,és a szállodába reggelink az adott volt.Sajnálom hogy neked ilyen rossz helyed volt.Sajnos azt látom hogy kint sincs nagyon össze tartás ahol 10 főnél több magyar van. Én senkit nem beszélek le és nem is biztatok.Akinek van szakmája jó angol nyelv tudása az ki tud menni 6 hó munka vállalásival is ha meg kapja a munka vállalási vízumot.
      De ha csak Estával megy valaki annak arra jó hogy körül nézzen és ki próbálja mint ahogy én is tettem. Szél Zsolti meg nagyon rendes korrekt főnök volt én csak jót tudok róla mondani.És Vajda Z, is mindig amit mondott tartotta magát ahhoz.

      Törlés
    6. 2 dolog:
      1. Lacit nem utasította senki sehova, önszántából ment haza, ami Zsoltival történt megint egy másik dolog.
      2. Nem tudom, hogy honnan vetted, hogy a Harrisburgi lakhelyeket felszámolta a bevándorlási hivatal, de jót nevettem rajta. :D
      Ja, és még egy: nincs harc a szobákért.

      Törlés
    7. Most látom, írtál még olyat, amire reagálnék:
      "A fizetés és a borravaló kb az éhenhalásra volt elég. Levonás után megmaradt vagy 300 dollár."
      akkor te nem dolgozhattál túl jól, ha csak ennyit kerestél....

      Törlés
  67. Ennyire azért nem kell szépíteni a dolgot. Tapasztalja meg mindenki a saját bőrén. Ha nincs munkád vagy minimálbért keresel , vagy éppen menekülsz valami elől vagy csak éppen kalandor vagy akkor menjen ki aki akar. Én csak annyit tudok mondani , hogy nagyon sokan nem kapták meg a bérüket , velem együtt , ezt azért mondom mert én is kint voltam és tudom hogy a dolgok 99 százaléka lehúzás volt. . A vajda zoli meg egy üzletember , neki az az érdeke hogy eladja a terméket , ami jelen esetben egy fos.

    VálaszTörlés
  68. Sajnalom ami veled törtènt.De nem irok olyat amit en nem tapssxtaltam.Sajnos ez szomoru ami veletek törtènt meg. Anugy Floridába keres embereket a Zoli rn is láttam.Remelem azert veled mjnden oke.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Szeretnem felvenni veled a kapcsolatot.Tervezem a kiutat en is Februar elejen! csaba.pekar@gmail.com

      Törlés
    2. Szia,ha tudnal bovebb felvilagitast,segitseget adni kerlek jelezz,elore is koszonom,halas vagyok minden valaszert.peter.paroczai@gmail.com

      Törlés
  69. Sziasztok. Én is tervezem a kiutat. Él még ez a lehetőség? Létezik még ez a cég? Válaszokat előre is köszönöm. Itt, vagy akár e-mailben. makebelieve@freemail.hu

    VálaszTörlés
  70. Haliho!Akinek van hasznos infoja a munkaval kapcsolatban akkor kerem/kerjuk osszak meg velunk!Rengeteg magyar el kint,nem hiszem,hogy mindenki hivatalosan,mert az lehetetlen is lenne!Megelnek meg is!Ugy gondolom,aki negativ kommentet ir az csak egyszeruen el akarja venni kedvunket/kedvetetek tole!Ez a magyar virtus!Nem kell meglepodni ezen,nem hiaba mondjak,hogy a magyar nep nem osszetarto,tisztelet a kivetel!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, írj mail címet és írok.

      Törlés
    2. Valaki tervezi a kimenetelt mostanában? Csatlakoznék hozzá.

      Törlés
  71. morvai.petra1988@gmail.com!Legyenminden admin nevű felhasználónak!Már írtam nekem emailt,de ezek szerint nem kaptad meg!

    VálaszTörlés
  72. morvai.petra1988@gmail.com!Legyenminden admin nevű felhasználónak!Már írtam nekem emailt,de ezek szerint nem kaptad meg!

    VálaszTörlés
  73. Árasszatok el a kérdésekkel :D
    kerdezzengem.amcsi@gmail.com

    VálaszTörlés
  74. Ha vkinek kérdése van, ide írhat:

    télapó@álomország.húúúúú :D

    VálaszTörlés
  75. Sziasztok! A munkakamerikaban.hu weboldal közvetítőiről valakinek van infója? Tényleg adnak munkát vagy csak beszedik a repülőjegyre kért pénzt és lelépnek vele?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak megnéztem az oldalukat, de én biztos nem adnám nekik az oda-vissza repülőjegy árát és egyéb költségeket, még ha számlát is kapok róla. Én is az elkövetkezendő 1-2 hónapban készülök ki, de én az eszakamerikai-munka.com veszem fel a kapcsolatot. Nem kérnek előre semmit, csak 1000 dollárt vonnak le a fizetésből, ami lehet ugyan sok, de ha csak ez az ára egy új élet kezdetének, ám legyen.

      Bár Floridába szívesebben mennék, a jogsit is könnyebb elintézni...

      Törlés
    2. Szia.Kijutottál az eszakamerikai-munka.com által?Remélem igen,és sok sikert! :)

      Törlés
  76. Ki ne fizess 1000 dollárt közvetítői dijnak. Az szó szerint lehúzás. (diamondtakaritas@gmail.com)
    A srác most inditott pár hotelben takaritast. Nyelvismeret nem szükséges, az órabér itt is 8 dollár azt hiszem. Fiúk-lányok egyaránt jelentkezhetnek, továbbá van náluk lehetőség éttermi konyhai kisegítő, meg ilyenek. Nem tudom pontosan, mert én Floridában vagyok, meg nem is úgy vagyok itt mint a többség, de nem felejtem honnan jöttem, szóval infóért irj neki emailt. Texasban van a munka, ez biztos, a Péter is ott lakik. Ajánlom, hogy menj oda, szenvedj le egy évet, vegyél egy autót, majd indulj útnak. Szerezz sok ismerőst, de soha ne bizz igazán kint senkiben, csak ha amerikai. Tanuld kint a nyelvet, hozz otthonról tankönyvet. Texasban csak kereskedőnél vegyél majd autót, kb 3-4000 dollárból szép példányokat lehet, és elég hamar össze lehet rakni ezt a pénzt. Csak ne maradj ott. Ne nyúlj olyan helyre agová nem látsz be, ne menj magasabb fűbe, ne is feküdj bele, és mindig cipőben járj, mert nekem volt a hotelben 4-5 skorpió is egy nap alatt, és egyáltalán nem barátsagosak. Nem kell rágörcsölni, csak jobb félni... Ha kell segítség, akkor szólj, szívesen adok pár tippet. Ha papirozva jössz hivatalos munkavállalóival, akkor talán többet is tudok segiteni. :)
    pollachnerr@yahoo.com
    B

    VálaszTörlés
  77. Sziasztok

    Átolvastam a beszélgetéseket, és úgy tűnhetett az olvasónak, hogy nekünk bármi közünk van a munkakamerikaban.hu weboldalhoz, ezért töröltem a beszélgetéseket. Most itt gyorsan megmagyaráznék pár dolgot, mert itt már 5 éve megy a vita rólunk. A mi weboldalunk: www.eszakamerikai-munka.com és nem a fent említett oldal. A vita a régebbi oldalunkról kezdődött, ami valóban amatör volt. :)
    Tanácsom nekem is az volna, hogy senki ne fizessen semmit előre senkinek, még akkor sem ha "csilivili" az iroda, és számlát is kapsz róla. Nálunk fizeted a saját jegyedet. Ott veszed meg ahol akarod, de ha kell akkor segítünk benne.
    Nálunk is van 1000$ közvetítői díj, de csak odakint és csak is sok részletben. De ez nem erőszak! Ha elfogadod a feltételeinket ami a weboldalunkon van, akkor pont azt kapod amit ott olvasol. Nem többet, nem kevesebbet. Azt bármikor számonkérheted tőlem, ha nem azt tapasztalod.
    Vannak említve más cégek itt is, és sok helyen. Hogy melyik a jobb én sem mondanám meg, meg nem is tisztem. Én csak magunkat ismerem. Rólam személy szerint vita megy ezen az oldalon 5 éve. Tehát ami biztos, 5 éve ugyan ott vagyok, ugyan abban az irodában, ugyan azzal a telefonszámmal. Talán ha 20 év eltelik, már nagyobb lesz a bizalom felém?! :)
    Hogy milyenek a magyar főnökök, mindenki máshogy tapasztalja. Nálunk viszont csak Magyarok vannak a többi céggel ellentétben. Ez azt is jelenti, hogy senki sem fog más nemzetiségűvel lakni. Az embereket én válogatom meg személyesen, tehát antiszociálisak nincsennek nálunk.
    Azt nem értem, hogy valaki miért számolgatja a pénzt, ami nem az övé, meg hogy mennyit kap a cég az ember után a hoteltől. Bemész TESCO ba, és elkezded számolgatni, hogy a pékség mennyit fizet a lisztért, és mennyi a kenyér kis, és nagyker ára közti külömbség? Ki van írva a kenyér ára, és eldöntheted, hogy annyiért jó neked vagy nem.
    A fentebb említett szöveg:"A srác kb 3 éve élt kint. Megunta hogy az olyanok mint maga lehúzzák az embert. Ha dolgozni akarsz, akkor fizess!"
    A "srácnak" neve is van? Mert nekem igen! És perse ő csak azért kezdte el csinálni, mert megunta, hogy "lehúzzák" az embereket. Gondolom akkor ő profit nélkül, szeretzetből csinálja. :)
    Sajnos amit én tapasztalok, hogy ezek a "srácok" csinálnak egy céget, és hamarosan bele is buknak. Persze az emberek pénze elúszik. De ami gyakoribb sajnos: Hírdetnek mindeféle jó fizetést, nulla közvetítési díjat, stb. Konkrétan mindent, csak mennyen az ember. Kint laknak egy szobában hatan. Persze mindenféle nemzet vegyesen. Szép kis tömegszálás. Fizetés persze nem lesz, és ilyenkor hívnak minket, hogy 4-6 hét után eljönnének hozzánk, mert nem kaptak egy fillért sem fizetésként. Na ilyenkor már nem szokott sok lenni az az 1000$ közvetítési díj, mivel hat hétig dolgozott valahol valakinek ingyen.
    Ezekért is van sajnos rossz hírük a külföldi munkáknak.
    De erről tényleg fölösleges vitázni. Mindenki felnőtt ember aki kiszeretne menni, tehát döntsön felelőséggel. Válasszon minket, másokat, vagy menjen ki önnálóan. Amit én tudok adni személy szerint: www.eszakamerikai-munka.com Ami itt levan írva szó szerint úgy van, immár 19 éve. A telefonszámom nekem ugyan az 16 éve, és bármikor adom a személyemet irodáinkban, vagy bárhol. Ha valaki szeretné, tudok adni 100 telefonszámot. Azokét akik kint dolgoznak nálunk. Lehet velük beszélni, hogy ők ezt hogy látják. Nálunk nincs titok, és félreértés. Hogy ezért kérek 1000$-t a fizetésből részletekben?! Igen! Ezt hívják üzletnek, ami nem erőszak senkinek. Én még senkit sem vittem ki 19 év alatt erőszakkal, vagy félrevezetéssel.



    Vajda Zoltan Info: www.eszakamerikai-munka.com

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "A vita a régebbi oldalunkról kezdődött, ami valóban amatör volt."

      Amit belinkeltél az is amatőr.

      Egy név van ott, de nincs odaírva hogy ő a tulaj, az igazgató, egy főnök, vagy kicsoda.

      Van egy cím, de az levelezési cím? Vagy mi? És már nem azért, de az egy irodaház. A cím az egy irodaépület. Nincs se az a címben hogy hányadik emelet, se az hogy hányas ajtó. Szóval a cím egyszerűen hamis.

      Ha tényleg kizárólag legális/vízumos embereket foglalkoztat a cég, akkor vajon miért vannak ott az illegálisoknak szánít információk a "védett városokról"?

      Egy hozzászólót kérdőre vonsz hogy valakiről beszélt, de nem mondta a teljes nevét. A ti weboldalatokon van néhány értékelés, de teljes név ott sincs. Tehát leellenőrizhetetlen.

      A képek nagy része simán lopott. A Google-n meg lehet találni őket. Ráaásul sok nem is amerikai hoteleket ábrázol, hanem németet, hollandot. Tehát a képtár is hamis.

      Még a legkisebb magyar online pólóboltoknak is kötelező megadni az alap céginformációkat. Akkor egy nemzetközi dolgokat bonyolító cégnek is kellene.

      A weboldalról hiányzik a cég:

      - bankszámlaszáma
      - adószáma
      - cégjegyzékszáma
      - hogy melyik megye cégbírósága állította ki az engedélyét
      - az adatkezelési nyilvántartási száma

      Hadd ne mondjak semmit. Abszolút semmi jele annak hogy ez egy legálisan működő cég volna.

      Törlés
  78. Ezt a lehúzós mentegetőzést olvassátok:
    http://www.munkakamerikaban.hu/index.php?cid=151&oldal=jog&nyelv=hu&v=1
    És van olyan marha aki ezektől kimegy?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt nem tudom, de nem összekeverni minket ezzel az oldallal!!! :)
      Mi az eszakamerikai-munka.com vagyunk!

      Vajda Zoltán

      Törlés
    2. Én ezt találtam:
      https://www.facebook.com/groups/905753376165962/permalink/2069884609752827/

      Meg ezt. Elég kemény:
      https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1822607164459693&set=p.1822607164459693&type=3

      Törlés
  79. Haló, Emberek !

    Él még ez a blog ???

    VálaszTörlés