2016. szeptember 19., hétfő

Állatorvos Amerikában

Jake cicánk újra nagyon lebetegedett, úgyhogy muszáj volt időpontot kérni az állatorvosnál. Szerencsére van egy a közelben, úgyhogy gyalog is tudtunk intézkedni. Bicikliülésre tettük a macskaszállító ketrecet és úgy toltam el az orvosig meg vissza.

Szegény Jake tiszta vér volt, kaparta magát, súlyos bolha-allergiája van és hogy még rosszabb legyen a helyzet, a jobb füle is begyulladt neki. Az orvos szerint valamiféle fertőzést kapott. A macskák füle normális esetben lapos, de a mi cicánk füle úgy néz most ki, mintha egy fél pingponglabdányira lenne felfújva. Tiszta vér az egész. Az orvos azt mondta hogy meg tudják neki műteni, ami 300 dollár lenne, vagy esetleg várhatunk vele és 1 hónap alatt normalizálódik a füle. Ez utóbbit választottuk, mivel pénz az nem volt műtétre. Viszont injekciós kezelést kértünk neki, ami drágább mint a gyógyszeres, de valószínűleg gyorsabban hat. Majdnem 200 dollár lett a számla, de már a visszaúton is jobban érezte magát, most meg lassan kezd örülni is. Két injekciót is kapott, meg a sebeire krémet, amellé pedig a begyulladt fülére fülcseppet. Az állatorvos lecsippentette az összes karmát, így már nem tudja magát kaparni, meg kapott egy parabola antennát is a fejére.

A fizetés után jöhettünk vissza. Ugyanúgy, ketrec a bicikliülésen és tolni visszafelé. elég fárasztó volt. Mondtam is a cicának hogy "Jake, legközelebb majd én ülök a ketrecben is te tolod a bicilit."

A lényeg az, hogy most egy kicsit jobban van. Remélem hogy hamarosan teljesen felépül. Igaz, az orvos ijesztgetett minket azzal, hogy lehet hogy örökre gyógyszeres kezelésre fog szorulni, de nagyon remélem hogy nem ez a helyzet. Vissza is kell majd mennünk vizitre, remélem hogy az már nem kerül majd sokba, mert az erre szánt pénz több mint fele már az első alkalommal el lett költve.

Kezdi jobban érezni magát

Tényleg olyan a füle mint egy egy fél pingpong labda. A kis füle tele van vérrel.