2012. április 9., hétfő

Zöld Kártya ( ZK ) lottós ügyintézős lehúzás

Ezt a személyes ZK lottós történetet egy fórumra írta valaki és kérte hogy osszam meg itt a blogon. A biztonság kedvéért kitörlöm a neveket és az elérhetőségeket. A felmerülő kérdésekre nem áll módomban válaszolni, mivel nem velem történt és csak szívességet teszek azzal, hogy ide teszem. Mindenki legyen óvatos, aki Zöld Kártya lottóra szeretne jelentkezni, az a .gov-os Amerikai Nagykövetségtől érdeklődjön. A .com-os, .org-os és egyéb végződésű Internetes oldalakat jobb ha mindenki kerüli.

Íme a történet:


Sziasztok!

Szeretném megosztani a történetem. Március elején kezdődött. Leszögezem előre: iszonyatos átverés.

Úgy kezdődőtt, hogy feltűnt egy reklámfelület netes hírek olvasása közben. Ingyenes regisztráció Zöld Kártya ügyében. Megnéztem, elolvastam, amit lehetett.

Az első hívás előtt csak a személyes adatokat adtam meg. Továbbléptem, és láttam a különböző intervallumokhoz rendelt összegeket. Itt már csalódtam, mert ugye mégis fizetni kell. Ezt követően jött egy üzenet a -nem teljes- regisztráció után. Nem spam. Utána hívtak először (férfi), és mondta, hogy fizetni is kell. Már akkor mondtam, hogy nem tudok fizetni. Azt mondtam, ez sok pénz. Erre mondta: "OK! It's very expensive" (OK! Nagyon drága.) És ekkor örültem, hogy megértette, mit akartam közölni vele. Megkérdezte, hogy akarok kijutni Amerikába? Azt mondtam nem tudom, meggondolom még. Szégyelltem, hogy milyen komolytalan vagyok, mit gondolhat rólam.

Aztán aznap spam is jött. És mindennap jött.

Még aznap hívtak New Yorkból. Megnéztem a telefonszámot: +164********. Rákerestem a neten a telefonszámra, tényleg New York. Ekkor közölték, hogy fizetnem kellene. Ekkor döntöttem úgy, hogy inkább hagyom a fenébe az egészet.

Folyamatos spam áradat napi szinten. Március 31-i határidő. 45 Euro-t kifizettem 1 évre, nehogy lekéssek életem nagy lehetőségéről.

További telefonhívások is történtek.

Tegnap Rachel ***** hívott fel (+164******** ). Nem vagyok angolból profi, de értettem amit mondott. Amit nem, azt megkérdeztem. Alap szavakat használt. Felvázolta hogy mi vár rám a következőkben (címemre futár hoz 4 könyvet, angolnyelvű szoftver, hogy tudjak nyelvet tanulni).

Adott azonosítókódot, jelszót, hogy folytassam a továbi adatfelvitelt. Kérte a bankkártyaszámot. Legalább 5 alkalommal említettem neki, hogy nem tudok fizetni. Itt már éreztem, hogy valami nem stimmel. Azt mondta, lehet később is, részletekben. Amint letette a telefont, úgy döntöttem, nem fogadom meg a tanácsait. A hívás végére -41.000 Forint.

Folyamatosan próbálkoztak leemelni összegeket, mikor mondtam, hogy nem fogok 847 Eurót egyben kifizetni. Sőt, lehet még később sem. És meggondolom.
Ma reggel 3 próbálkozás. Átmenekítettem a maradék pénzem másik bankszámlára. És valahogy lenyúlták a nagy részét.

Írtam nekik, hogy nem egyeztem bele a tranzakcióba és ellopták a pénzem. Feljelentést teszek és híresztelem, hogy hazudnak az embereknek. Automatikus rendszerüzenetek jöttek válaszként azonosítóval.

Háromszor hívtam őket: először hosszas csörgés után felvették, és miután a nevem elmondtam, megszakadt a vonal. A további 2 hívás eredménytelen.

Közben zároltam a kártyám.

Ma 15:22-kor hívott egy David nevezetű ügyintéző, aki akcentussal beszélt, törte az angolt. Halotta, hogy dühös vagyok. Neki 3x nyomatékosítottam, hogy nem egyeztem bele, nem akartam nekik pénz utalni. Azt mondta, kapcsol egy magyarul beszélő ügyintézőt. Azóta is hívnak...

Soha nem gondoltam volna, hogy így átverhetnek engem és hogy emberek tudnak ilyen lelkiismerettel munkát végezni. Bár ezt én legális rablásnak tekintem.

Olvastam hasonló történetekről, csak a gond, hogy későn.

Most azon vagyok, hogy visszaszerezzem a pénzem. Drukkoljatok. Én is ezt teszem a hasonló cipőben járókért.

Ezt azért írom le, hogy mások kikerüljék ezt a bakit, ami komoly tanulópénzzel jár.

Ez nem ingyenes program. Fokozatos rablás a fontos információk szándékos kihagyásával, az ügyfél kérését látszólagosan tiszteletben tartva. Kamu.

Minden jót.


Kiegészítés: ezeket Rachel ***** diktálta telefonon:

weboldal: www.******.org

Costumer service / ügyfélszolgálti szám, amin elvileg kereshetem őket nonstop: 00186********
Ezzel is próbálkoztam. Automata és nem vártam meg míg elmond mindent.

Amit nagy nehezen megtaláltam e-mail címnek, mint elérhetőség: support@*****.org
Egyébként erre is rendszerüzenet van. Erre küldték a hosszú kártyaszámot (gondolom a Zöld Kártya számom) Reference number


Ez pedig 16:39-kor érkezett (nem spam), a 15:22-es reklamációs hívás után. Szintén az support@*****.org küldte.

Reference number: ezt nem írom le. Bizalmatlanság miatt. Bocsi.
Subject: no subject

Hello

Thank you for contacting us.

I can’t find a paid application under your name. Kindly reply with the application number or email used to make the payment.

Please feel free to contact us if you have any additional questions. We have no payment under the email you supplied.

Sincerely,
J**